Γερμανία: Ελεύθεροι οι 11 συλληφθέντες ως ύποπτοι για τρομοκρατία

Έντεκα άνδρες που είχαν συλληφθεί στη διάρκεια της νύχτας ως ύποπτοι για τον σχεδιασμό μεγάλης κλίμακας επιθέσεων με όπλα και εκρηκτικά αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος τους, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής εισαγγελίας.

NewsRoom 30/03/2019 | 19:48

Οι άνδρες, ηλικίας από 22 ως 35 ετών, συνελήφθησαν στη διάρκεια εφόδων σε σπίτια από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στη δυτική και νότια Γερμανία ως ύποπτοι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους και για τον σχεδιασμό «σοβαρών εγκλημάτων που θα έθεταν σε κίνδυνο την χώρα».

Ο εκπρόσωπος ανέφερε πως οι συλληφθέντες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν από το Τατζικιστάν, αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς οι υποψίες των αρχών αποδείχτηκαν αβάσιμες.

Η Γερμανία έχει δεχτεί αρκετές επιθέσεις ενόπλων ισλαμιστών τα τελευταία χρόνια, ανάμεσά τους και η επίθεση το 2016 με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου από την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι.

Οι αρχές ανά την Ευρώπη βρίσκονται σε επαγρύπνηση για τυχόν επιθέσεις από ακροδεξιούς εξτρεμιστές έπειτα από την πρόσφατη επίθεση με 50 νεκρούς σε τέμενος της Νέας Ζηλανδίας.