Newsroom

Newsroom

Γερμανία δημοσκόπηση: Μπροστά με μία μονάδα το SPD

Κατά μία μονάδα προηγούνται οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) της Χριστιανικής Ένωσης (CDU-CSU) της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa, περίπου δύο εβδομάδες μετά από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς.

5898e6121dc5245f708b4665

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια που το SPD εμφανίζεται να προηγείται, συγκεντρώνοντας 31%, έναντι 30% των Χριστιανοδημοκρατών της κ. Μέρκελ.

Το κόμμα της Αριστεράς κερδίζει μια μονάδα (10%), ενώ αντιθέτως οι Πράσινοι απώλεσαν δύο μονάδες συγκεντρώνοντας 7%. Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP και το δεξιό λαϊκιστικό AfD διατηρούν τα ποσοστά τους με 6% και 12% αντίστοιχα.

Ερωτηθείσα για το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης που φέρνει το κόμμα της να υστερεί του άμεσου ανταγωνιστή στις προσεχείς ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, η Γερμανίδα καγκελάριος, στο περιθώριο κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρόεδρο του αδελφού Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, απάντησε ότι πάντοτε λάμβανε σοβαρά υπ’ όψιν και επιδείκνυε σεβασμό στους Σοσιαλδημοκράτες ανταγωνιστές της. «Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του Μάρτιν Σουλτς», σχολίασε η κ. Μέρκελ.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του πρώην προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου για το αξίωμα του καγκελαρίου τα ποσοστά του SPD στις δημοσκοπήσεις σημειώνουν αισθητή αύξηση.

Οι Σοσιαλδημοκράτες προηγούνται για πρώτη φορά στην ιστορία των δημοσκοπήσεων που διενεργεί το Ινστιτούτο Insa. Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές ξεκίνησαν μόλις το 2012. Γεγονός είναι ότι και σε δημοσκοπήσεις άλλων ινστιτούτων πρέπει να κοιτάξει κανείς αρκετά πίσω για να εντοπίσει το τελευταίο δημοσκοπικό προβάδισμα του SPD. Για παράδειγμα, το Ινστιτούτο Allensbach είχε καταγράψει το τελευταίο Σοσιαλδημοκρατικό προβάδισμα τον Αύγουστο του 2010, όπου και πάλι προηγείτο με 32% κατά μία ποσοστιαία μονάδα των CDU / CSU.

Εκτός από την αξιοσημείωτη άνοδο των ποσοστών του SPD ο κ. Σουλτς κατόρθωσε να ξεπεράσει την κ. Μέρκελ στις προτιμήσεις των εκλογέων που απάντησαν στο υποθετικό ερώτημα ποιον θα ψήφιζαν, εάν μπορούσαν να εκλέξουν απευθείας τον/την καγκελάριο.

Στη δημοσκόπηση Deutschlandtrend της Infratest Dimap, η οποία διενεργήθηκε κατ’ εντολή του βραδινού ειδησεογραφικού μαγκαζίνου Tagesthemen του πρώτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης ARD και της εφημερίδας Welt, ο κ. Σουλτς συγκέντρωσε την προηγούμενη εβδομάδα 50% έναντι 34% της κ. Μέρκελ.

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

ose treno

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

Το τρένο με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα