Γερμανία: "Δεν πρόκειται να υπάρξει πλήρης αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από το εμπάργκο"

Δεν μπορεί να υπάρξει “πλήρης αποζημίωση” των ευρωπαίων αγροτών που πλήττονται από το εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στα προϊόντα…

2009041300603 preview

Δεν μπορεί να υπάρξει “πλήρης αποζημίωση” των ευρωπαίων αγροτών που πλήττονται από το εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στα προϊόντα τους, προειδοποίησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας, ο οποίος πρόκειται να συζητήσει αργότερα το θέμα με τους ομολόγους του από τη Γαλλία και την Πολωνία.

“Να δοθούν αποζημιώσεις, ναι”, δήλωσε ο Κρίστιαν Σμιτ σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιοσταθμό Ντόιτσλαντφουνκ. “Όμως αποζημίωση σημαίνει πως πληρώνουμε κάτι για κάθε μήλο (που δεν παραδόθηκε στη Ρωσία). Αυτό θα συμβεί, αλλά όχι πλήρως”, συνέχισε, “βρίσκομαι εδώ για να πολεμήσω εναντίον της εσφαλμένης εντύπωσης ότι θα υπάρξει πλήρης αποζημίωση, αυτό δεν μπορεί να συμβεί”.

Ο Σμιτ θα δεχθεί το απόγευμα στη Βόννη (δυτική Γερμανία) τον γάλλο υπουργό Στεφάν Λε Φολ και τον Πολωνό Μάρεκ Σαβίκι για να μιλήσουν για τις συνέπειες που έχουν στον αγροτικό τομέα οι ρωσικές κυρώσεις, οι οποίες αποφασίσθηκαν πριν από ένα μήνα από τη Μόσχα ως απάντηση στις οικονομικές κυρώσεις των Ευρωπαίων, με υπόβαθρο την ουκρανική κρίση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα αρωγές προς τους τομείς που έχουν πληγεί, δηλαδή ορισμένα φρούτα και λαχανικά, το βούτυρο, το γάλα σε σκόνη και το τυρί.

Ο γαλακτοκομικός τομέας είναι προς το παρόν αυτός που πλήττεται περισσότερο μέσω του τυριού, το οποίο δεν μπορεί πλέον να εξάγεται στη Ρωσία. Όμως σύμφωνα με τον Σμιτ, οι ανισορροπίες οφείλονται κυρίως “σ’ αυτούς που προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδη από ποσοτικά περιορισμένα φαινόμενα ασκώντας πίεση επί των τιμών”. Χωρίς να τον κατονομάσει, αναφερόταν στον τομέα της διανομής.

Οι παραγωγοί φρούτων και λαχανικών, και κυρίως μήλων, απειλούνται επίσης. Για να τους βοηθήσουμε, ο Σμιτ συνιστά “να τρώμε, οφείλετε να τρώτε, οφείλω να τρώω, νωρίς το πρωί, πέντε φορές την ημέρα, τελεία και παύλα”. Στην Πολωνία και τη Γαλλία, οι πρωταγωνιστές του τομέα κάλεσαν τους πολίτες να επιδείξουν πατριωτισμό αγοράζοντας φρούτα.

“Και εξάλλου η Ρωσία δεν είναι η μόνη χώρα του κόσμου που έχει ανάγκη μήλα”, δήλωσε ο συντηρητικός υπουργός κάνοντας λόγο για “μια ολόκληρη σειρά από χώρες μέσα και έξω από την Ευρώπη”, εν δυνάμει πελατών, στην Ασία και τη Νότια Αμερική για παράδειγμα.

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…