Γερμανία: Άνδρας εμβολιάστηκε… 217 φορές κατά του κορονοϊού και έγινε αντικείμενο επιστημονικής έρευνας

Ο άνδρας έδωσε δείγματα αίματος και σάλιου, με τους ερευνητές να εξετάζουν επίσης και κάποια κατεψυγμένα δείγματα αίματός του που είχαν αποθηκευτεί τα τελευταία χρόνια.

cdc uN8TV9Pw2ik unsplash

Την πρωτοφανή περίπτωση ενός άνδρα που εμβολιάστηκε 217 φορές κατά του κορονοϊού εξέτασαν επιστήμονες. Σχεδόν δύο φορές την εβδομάδα ο 62χρονος άνδρας εμβολιαζόταν κατά του κορονοϊού, παρά το ότι δεν υπήρχε κανένας ιατρικός λόγος.

Ο άνδρας, όπως διαπιστώνουν οι ερευνητές, δεν φαίνεται να έχει επιπτώσεις από τους εμβολιασμούς.

Η περίπτωσή του έγινε αντικείμενο επιστημονικής έρευνας

Η περίπτωση του 62χρονου καταγράφεται στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet Infectious Diseases. Ο άνδρας αγόρασε τις δόσεις ιδιωτικά και έκανε τις ενέσεις μέσα σε 29 μήνεςαναφέρει το BBC. Κατά μέσο όρο, είναι μια ένεση κάθε τέσσερις ημέρες.

Όπως λένε, έμαθαν την περίπτωσή του από τις εφημερίδες και τον κάλεσαν για τεστ, κάτι που δέχτηκε και ο ίδιος με πολύ ενδιαφέρον. Τα εμβόλια διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να αναγνωρίζει και να καταπολεμά τις ασθένειες, όπως την Covid-19.

Το ερώτημα των επιστημόνων είναι αν θα είχε επιπτώσεις η υπερδιέγερση που προκάλεσαν τα εμβόλια στον άνδρα. Φαίνεται, όμως, ότι ούτε το ανοσοποιητικό του είχε πρόβλημα, ούτε και ασθένησε ποτέ από κορονοϊό. Σε κάθε περίπτωση οι επιστήμονες δεν συστήνουν τόσες πολλές δόσεις και λένε ότι τρεις με τακτικές ενισχυτικές είναι η πιο αποτελεσματική προσέγγιση.

Στη συνέχεια ο άνδρας έδωσε δείγματα αίματος και σάλιου, με τους ερευνητές να εξετάζουν επίσης και κάποια κατεψυγμένα δείγματα αίματός του που είχαν αποθηκευτεί τα τελευταία χρόνια.

Ο Δρ Schober δήλωσε: “Μπορέσαμε να πάρουμε δείγματα αίματος μόνοι μας όταν ο άνδρας έλαβε έναν ακόμη εμβολιασμό κατά τη διάρκεια της μελέτης κατόπιν δικής του επιμονής.

“Ήμασταν σε θέση να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα δείγματα για να προσδιορίσουμε ακριβώς πώς αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα στον εμβολιασμό“.

Στοιχεία για 130 από τα εμβόλια συγκεντρώθηκαν από τον εισαγγελέα της πόλης του Μαγδεμβούργου, ο οποίος ξεκίνησε έρευνα με τον ισχυρισμό της απάτης, αλλά δεν ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.

Τα εμβόλια Covid δεν μπορούν να προκαλέσουν λοίμωξη, αλλά μπορούν να διδάξουν στον οργανισμό πώς να καταπολεμά την ασθένεια.

Τι συμβαίνει στο ανοσοποιητικό του σύστημα

Τα εμβόλια με mRNA λειτουργούν “δείχνοντας” στα κύτταρα του οργανισμού ένα κομμάτι γενετικού κώδικα από τον ιό.

Το ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει στη συνέχεια να αναγνωρίζει και να γνωρίζει πώς να καταπολεμήσει το Covid σε περίπτωση που το συναντήσουν πραγματικά.

Ο Δρ Schober ανησυχεί ότι η υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος με επαναλαμβανόμενες δόσεις μπορεί να έχει κουράσει ορισμένα κύτταρα.

Όμως οι ερευνητές δεν βρήκαν καμία ένδειξη για κάτι τέτοιο στον 62χρονο, ενώ επίσης δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι είχε ποτέ μολυνθεί από το Covid.

Οι ερευνητές δήλωσαν: “Είναι σημαντικό το ότι δεν υποστηρίζουμε τον υπερ-εμβολιασμό ως στρατηγική για την ενίσχυση της προσαρμοστικής ανοσίας”.

Και τα αποτελέσματα των δοκιμών τους στον 62χρονο ήταν ανεπαρκή για την εξαγωγή εκτεταμένων συμπερασμάτων, πόσο μάλλον για συστάσεις προς το ευρύ κοινό.

“Η τρέχουσα έρευνα δείχνει ότι ο εμβολιασμός με τρεις δόσεις, σε συνδυασμό με τακτικά συμπληρωματικά εμβόλια για τις ευάλωτες ομάδες, παραμένει η προτιμώμενη προσέγγιση”, αναφέρουν στον ιστότοπο του πανεπιστημίου. “Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι απαιτούνται περισσότερα εμβόλια”.

Ειδήσεις σήμερα:

Κούγιας: Η αποκάλυψη για την επιστολή που του έστειλε ο Λιγνάδης για τον Στέφανο Κασσελάκη (video)

Αρκάς: Δημοσίευσε ξανά το σκίτσο με τους γκέι πελαργούς και προκάλεσε αντιδράσεις

Σοκ: Γιατρός ασελγούσε σε βάρος της 4χρονης κόρης του

Φαραντούρης: Αποστόμωσε Αυτιά και Μαρκόπουλο στον αέρα του ΣΚΑΪ – Η απάντηση για την Οξφόρδη (video)

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…