Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Με νοιάζει πώς θα λυτρωθούν αυτοί που ταλαιπωρήθηκαν χρόνια»

Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Το πρωινό» και αποκάλυψε πως θα καταθέσει στο ΣΕΗ για την υπόθεση ξυλοδαρμού του Γιώργου Ψάλτου από τον Πέτρου Φιλιππίδη. Επιπλέον, για ακόμη μία φορά τάχθηκε στο πλευρό των θυμάτων. 

«Θα χρειαστεί να καταθέσω στο ΣΕΗ. Συμβαίνουν κάποια πράγματα οφείλουμε να καταθέσουμε τα πράγματα όπως είναι», είπε και πρόσθεσε: «Υπήρχαν περιπτώσεις που έπεσα από τα σύννεφα. Ακούγαμε πράγματα αλλά δεν μπορείς να καταγγείλεις κάτι. Δεν μπορώ να αμφισβητήσω τίποτα. Έγιναν κάποιες καταγγελίες και  περιμένω να δω τι θα γίνει. Οι καταγγελίες είναι πάρα πολλές για να τις αμφισβητήσω και τα πρόσωπα αξιόπιστα. Δεν ήξερα ότι είναι τόσο ακραίες οι περιπτώσεις και ποινικά κολάσιμες. Ήξερα ότι κάποιοι είναι δύσκολοι. Είναι από τις περιπτώσεις που λες καλύτερα να μην συνεργαστώ μαζί του.

«Αν κάποιος μου μιλήσει άσχημα θα τσακωθώ μαζί του. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τις περιπτώσεις που μιλάμε τώρα. Άλλο να βριστείς με έναν συνεργάτη στα όρια του ανεκτού. Κι εμένα έχει τύχει να με βγάλει κάποιος από τα όριά μου. Εδώ έχουμε σοβαρές καταγγελίες. Σηκώνω τα χέρια ψηλά για το τι να κάνουν οι καταγγελλόμενοι. Είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα των καταγγελλόντων αυτή τη στιγμή που δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα κάνουν οι καταγγελλόμενοι. Θα ασχοληθούμε αργότερα. Στέκομαι πολύ περισσότερο στους καταγγέλλοντες και αμέσως μετά με τις παράπλευρες απώλειες, τις οικογένειες των καταγγελλομένων, τα παιδιά τους, τις γυναίκες τους. Χρόνια ολόκληρα το έκαναν κατά συρροή και βίαια απέναντι σε άλλες ψυχές. Αυτή τη στιγμή το μόνο που πρέπει να μας απασχολήσει είναι το τι συνέβαινε. Με νοιάζει πώς θα λυτρωθούν αυτοί που ταλαιπωρήθηκαν χρόνια. Το βλέπω πολύ δύσκολο να υπάρξει ξανά χώρος για  αυτούς τους ανθρώπους στο θέατρο. Όχι μόνο από τον χώρο τους αλλά και από το κοινό το ίδιο», απάντησε. 

Στο τέλος της συνέντευξης σχολίασε και την κουλτούρα της βίας στο θέατρο. «Ηθοποιοί γαλουχήθηκαν με την άποψη ότι αν δεν υποφέρεις, αν δεν ματώσεις δεν πρόκειται ποτέ να γίνεις καλός ηθοποιός. Υπήρχε όμως και φωτεινή πλευρά. Και οι δύο πλευρές ως έναν βαθμό είχαν δίκιο. Είχα δασκάλους και από τις δύο πλευρές. Μου λέγαν ότι αν δεν ματώσεις δεν θα κάνεις τίποτα. Εμένα δεν με αντιπροσώπευε αυτή η άποψη. Δεν μπορώ να τη μηδενίσω αβασάνιστα γιατί και οι μεν και οι δε έβγαλαν ογκόλιθους υποκριτικής. Από την άλλη, στο όνομα της άποψης αυτής δεν μπορείς να πατάς επί πτωμάτων» είπε.