Γεραπετρίτης: Κρύβεται πίσω από τους νεκρούς και… «μαλώνει» τη LIBE που ερευνά τις υποκλοπές – Η επιστολή-όνειδος του υπουργού

Ανακοίνωσε... «εμπάργκο» κυβερνητικών αξιωματούχων στα μέλη της Επιτροπής - «Θέλετε να παρέμβετε στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό ενός κράτους-μέλους»

γεραπετρίτης

Σε ανώτατο επίπεδο η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της σχετικά με την επίσκεψη της υποεπιτροπής διερεύνησης του κράτους δικαίου της LIBE στην Ελλάδα, όπως φαίνεται και σε επιστολή του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, που έφερε στη δημοσιότητα η δημοσιογράφος του Politico, Νεκταρία Σταμούλη.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της επιτροπής LIBE Juan Fernando Lopez Aguilar, που έχει γραφεί σε ύφος που δεν αρμόζει σε υπουργό της κυβέρνησης, ο κ. Γεραπετρίτης, εκφράζει την οργή του για το γεγονός ότι η LIBE δεν ανέβαλε την επίσκεψή της στην Ελλάδα, λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ενώ κατηγορεί την επιτροπή ότι έχει ως μόνο στόχο να παρέμβει στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της χώρας. Κατηγορεί μάλιστα την επιτροπή για «πλήρη έλλειψη πολιτικής ευπρέπειας και κοινής λογικής», ενώ φτάνει στο σημείο να ανακοινώσει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι όλοι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα κάνουν… εμπάργκο στην επιτροπή και δε θα συναντηθούν με τα μέλη της.

«Καταλαβαίνω, ότι παρά τους προφανείς λόγους που θα έπρεπε να αναβληθεί η επίσκεψη, έχετε λάβει την απόφαση να προχωρήσετε όπως είχατε προγραμματίσει. Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την απογοήτευσή μου για αυτή σας την απόφαση που ρίχνει μια μεγάλη σκια στη δυνατότητα κάποιων μελών του Κοινοβουλίου να εξετάσουν τα ζητήματα με την αντικειμενικότητα και την ευγένεια που αρμόζουν στον δημόσιο λόγο. Το μοναδικό κίνητρο που μπορώ να σκεφτώ, για μια τέτοια απόφαση είναι η επιθυμία να παρέμβετε στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό ενός κράτους-μέλους, εμπλεκόμενοι σε πολιτικά παιχνίδια, τη στιγμή που οι εθνικές εκλογές έχουν ήδη ανακοινωθεί στη χώρα μου για την ερχόμενη άνοιξη», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Γεραπετρίτης και συνεχίζει:

«Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία αμφιβολία για την ειλικρινή μας θέληση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όσο στενότερα γίνεται με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και όλες του τις Επιτροπές μέχρι το τέλος της θητείας μας. Όμως, όχι σε μια στιγμή που η προτεραιότητα της χώρας και της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση του χειρότερου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην ιστορία της χώρας, και όχι αποδεχόμενοι την πλήρη έλλειψη πολιτικής ευπρέπειας και κοινής λογικής. Συνεπώς, δυστυχώς οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν θα είναι διαθέσιμοι για συναντήσεις με την αποστολή».

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…