Γερα-πετριές…

Αντί για τον απαιτούμενο σεβασμό οι συνταξιούχοι εισέπραξαν ότι ο Μητσοτάκης δεν μπορούσε να τους δεχθεί λόγω φόρτου εργασίας, και το αμίμητο: «Τι θέλετε να πάρουμε φρεγάτες ή να πάρετε τα αναδρομικά σας;», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης.

4963509 1

Θα περίμενε κανείς περισσότερη σοβαρότητα και ενσυναίσθηση από έναν πανεπιστημιακό δάσκαλο. Από τη στιγμή μάλιστα που επέλεξε να δραστηριοποιηθεί πολιτικά και να επηρεάζει τις ζωές μας. Σοβαρότητα πολιτική, σύνδεση σκέψης και λόγου, μετρημένες δημόσιες τοποθετήσεις, κατανόηση των αιτημάτων της κοινωνίας και σεβασμό στις ανάγκες των ανθρώπων. 

Αυτό περίμεναν οι – μη υποψιασμένοι περί τίνος πρόκειται – συνταξιούχοι από τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γεραπετρίτη, όταν διαμαρτυρήθηκαν για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης σχετικά με τα αναδρομικά των συντάξεών τους. Αντί για τον απαιτούμενο σεβασμό οι συνταξιούχοι εισέπραξαν ότι ο Μητσοτάκης δεν μπορούσε να τους δεχθεί λόγω φόρτου εργασίας, και το αμίμητο: «Τι θέλετε να πάρουμε φρεγάτες ή να πάρετε τα αναδρομικά σας;», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης.

Είχε πράγματι φόρτο εργασίας ο Κυριάκος ή μήπως πάλευε με τα αφρίζοντα κύματα στην παραλία Μαράθι Χανίων ως μια νέα εκδοχή της …αναδυομένης Αφροδίτης;;!!! 

Θα μπορούσε να αποδώσει κάποιος την απρέπεια Γεραπετρίτη σε λάθος της στιγμής, σε μια πετριά προς λάθος κατεύθυνση, αν δεν είχαν προηγηθεί ανάλογες πετριές προς διάφορες κοινωνικές ομάδες και προς την κοινή λογική.

Θυμηθείτε τι έλεγε στο αίτημα για περισσότερες ΜΕΘ ώστε να έχουν αξιοπρεπή φροντίδα οι βαρέως νοσούντες από την covid-19: «Αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς»!!! Οι ανορθολογικές εξυπνάδες του κ. καθηγητή δεν στάθηκαν ικανές ώστε να μην είμαστε δεύτεροι σε αριθμό θανάτων στην Ευρώπη, ανά 100.000 κατοίκους.

Ο Γεραπετρίτης δεν είναι άπειρος, ούτε χθεσινός στην πολιτική. Πέρασε από πολλούς διαδρόμους μέχρι να αναδειχθεί σε εξ απορρήτων του Μητσοτάκη. Το όνομά του, σύμφωνα με δημοσιεύματα, συνδέθηκε με διάφορες «υπηρεσίες» προς εταιρείες και οργανισμούς, μέχρι να αναρριχηθεί στη θέση συμβούλου του Γιώργου Παπανδρέου στη γενική γραμματεία της τότε κυβέρνησης (https://www.documentonews.gr/article/erga-kai-hmeres-toy-kathhghth-k-gerapetrith/). 

Είναι φυσικά δικαίωμα του κ. καθηγητή να αξιοποιεί την εκάστοτε πολιτική συγκυρία προκειμένου να ικανοποιεί προσωπικές στοχεύσεις και επιθυμίες. Σύμβουλος εδώ και εκεί μέχρι να «τρουπώσει», όπως έλεγε ο Βουτσάς. Με ιδεολογική και πολιτική σταθερότητα ΟΦΑ (Όπου Φυσάει ο Άνεμος), αρκεί να συνδέεται η αναρρίχηση με εύηχες λέξεις όπως “αριστεία”, “επιτελικό κράτος”, “εκσυγχρονισμός”, “μεταρρυθμίσεις”, “λαϊκιστική αριστερά”, κλπ. Αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, και ο καθείς είναι ελεύθερος να επιλέγει τα κολοκύθια του. Άλλωστε τα “αναρριχητικά φυτά” φτάνουν γρηγορότερα στο στόχο όσο χαμηλότερος είναι αυτός. Και ο Μητσοτάκης από κάθε άποψη ήταν χαμηλός στόχος, όπως και η έρπουσα πολιτική του. Κανένα πρόβλημα για τον καθηγητή συνταγματικού δικαίου η ανάμειξή του στο ίδιο μπλέντερ με ακροδεξιά απολειφάδια χουντικής κοπής. Αναφέρετο δικαίωμά του να συναγελάζεται με τον Μπογδάνο με τα εμφυλιοπολεμικά τσιτάτα που έχει αποστηθίσει ένα προς ένα..τον τυπικό λαϊκιστούλη της Ακροδεξιάς... Με μια ρητορική μετρίως γραμματισμένου μονιμά του στρατού ή επιθεωρητή της μέσης εκπαίδευσης άλλων εποχών, όπως εύστοχα έγραψε στη Καθημερινή ο Παντελής Μπουκάλας.      

Ο Γεραπετρίτης έκλεισε πονηρά το μάτι στον Μπογδάνο – και στους πολυπληθείς ομοϊδεάτες του εντός της ΝΔ – ότι η «αστοχία» της διαγραφής του εν καιρώ θα αρθεί. Οι αρχαίοι έλεγαν “όμοιος ομοίω αεί πελάζει” και ο Μάνος Χατζηδάκις σημείωνε: «Όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις».  Ας μην κοιταχτεί στον καθρέφτη του ο κ. Γεραπετρίτης γιατί ίσως τρομάξει!!!

Δε θα μας παραξένευε το λοιπόν αν έριχνε άλλη μια πετριά ο υπουργός του Μητσοτάκη προς τους υγειονομικούς, τώρα που η Θεσσαλονίκη έχει 100% πληρότητα στις ΜΕΘ: «Τί θέλετε να πάρουμε φρεγάτες ή να πάρετε περισσότερες ΜΕΘ 

Φρεγάτες υπουργέ, φρεγάτες!!! Βάλε και δυο-τρεις ΜΕΘ στ’ αμπάρια, αχρείαστες νά’ναι!!!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα γίνει η συναυλία του στο Columbia – Η συγκλονιστική ανάρτηση για όσα ζει αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα γίνει η συναυλία του στο Columbia – Η συγκλονιστική ανάρτηση για όσα ζει αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ

«Είδα την είσοδο της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο Columbia» - Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ανακοίνωσε πως η…

Πώς μέσα σε 35 λεπτά ο γνωστός YouTuber Άγγελος Κυρίτσης κάνει φύλλο και φτερό το succes story του Κυριάκου Μητσοτάκη (video)

Κυριτσης Μητσοτακης

Πώς μέσα σε 35 λεπτά ο γνωστός YouTuber Άγγελος Κυρίτσης κάνει φύλλο και φτερό το succes story του Κυριάκου Μητσοτάκη (video)

Ένα βίντεο περίπου μισής ώρας που «τσακίζει» όλη την πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και στο τέλος έφαγε και ξύλο από τους θεατές (video)

ΜΜΑ

Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και στο τέλος έφαγε και ξύλο από τους θεατές (video)

Η γυναίκα εμφανίστηκε αιφνιδιασμένη από τη συμπεριφορά που είχε ο αθλητής και τον πλησίασε για…

Iταλία: Ερευνητές βρήκαν το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα – «Αναγνώσθηκαν» πάπυροι από βιονικό μάτι

mike gorrell 61cMb0WQAMA unsplash

Iταλία: Ερευνητές βρήκαν το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα – «Αναγνώσθηκαν» πάπυροι από βιονικό μάτι

Το βιονικό μάτι εντόπισε χίλιες νέες λέξεις, σε σύγκριση με την προηγούμενη, η οποία είχε…