Γεωργιάδης και Βρούτσης "ψαρεύουν" από το πηγάδι της άκρας δεξιάς (εικόνες)

Δεν υπάρχει δυστυχώς καμιά αμφιβολία ότι ακόμη και με τον δήθεν φιλελεύθερο Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της, η ΝΔ ρέπει προς την άκρα δεξιά προφανώς θέλοντας να μαζέψει ό,τι μπορεί από τη δεξαμενή των ακροδεξιών ψηφοφόρων.

5b03ec741dc524524c8b4567

Την αιχμή του δόρατος για τη ΝΔ αποτελεί βέβαια ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσπωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιπροεδρία του κόμματος, υπάρχουν όμως και άλλα προβεβλημένα στελέχη τα οποία αναπαράγουν την ακροδεξιά ρητορική.

Στο στόχαστρό τους μπήκε αυτή τη φορά η εφημερίδα «Αυγή» και ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Δημήτρης Παπανικολόπουλος ο οποίος ανέπτυξε μέσω άρθρου του την άποψη ότι δεν πρέπει να ψηφίζουν οι ομογενείς, αλλά αντιθέτως πρέπει να δοθεί το δικαίωμα αυτό σε μετανάστες οι οποίοι ζουν πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Η θέση αυτή του καθηγητή στάθηκε αφορμή για την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ και την «Ομάδα Αλήθειας» ώστε να εξαπολύσουν στην «Αυγή» και στην Αριστερά εν γένει επίθεση, χρησιμοποιώντας μάλιστα εκφράσεις τις οποίες έχουν συνηθίσει ν’ ακούμε απο ανθρώπους χαμηλότατου πολιτικού επιπέδου.

Έτσι, σε δημοσίευμά της, η «Ομάδα Αλήθειας» μιλάει για «ανθελληνικό παραλήρημα» της «Αυγής» και περαιτέρω αναφέρει πως ο αρθρογράφος «φτάνει στο σημείο να υποστηρίξει πως είναι προτιμότερο να δώσουμε δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες, παρά στους απόδημους Έλληνες». Στο ίδιο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και δύο tweets βουλευτών της ΝΔ για το θέμα τα οποία όπως θα διαπιστώσετε εκτός από λαϊκίστικα και απολύτως παραπλανητικά, είναι και ενδεικτικά της προσπάθειας της ΝΔ να χαϊδέψει ακροδεξιά αυτιά.

Τα «τιτιβίσματα» αυτά είναι φυσικά του Άδωνη Γεωργιάδη και του Γιάννη Βρούτση. Ο μεν Γεωργιάδης γράφει κοινοποιώντας το άρθρο του κ. Παπανικολόπουλου «διαβάστε το μίσος τους για τους απόδημους Έλληνες», ενώ ο θεωρητικά πιο νηφάλιος πολιτικά Βρούτσης σχολιάζει ότι «δεν μπορούν να κρύψουν το μίσος τους εναντίον των Ελλήνων».



Στο άρθρο του καθηγητή δεν εκφράζεται φυσικά απολύτως κανένα μίσος προς του Έλληνες, του απόδημους Έλληνες ή οποιονδήποτε άλλον, παρά καταγράφεται μια άποψη με την οποία μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί. Αυτό δεν αφορά βεβαίως τον Γεωργιάδη και τον Βρούτση οι οποίοι την ώρα που δήθεν μάχονται τον λαϊκισμό, επιλέγουν να μιλήσουν για μίσος της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ για τους Έλληνες.

Οι κορώνες περί ανθελλήνων, προερχόμενες μάλιστα από τα πιο επίσημα χείλη της ΝΔ είναι φυσικά η κινητήριος δύναμη των απανταχού ακροδεξιών που δικαιολογούν επιθέσεις όπως αυτές στον Γιάννη Μπουτάρη, αλλά ποιος ασχολείται με τέτοια ζητήματα; Άλλωστε κι εκείνοι που επικροτούν τέτοιου τύπου φασιστικές επιθέσεις, ψηφοφόροι δεν είναι; 

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

6200549

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του…

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

6200552

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, όπως το ανακοίνωσε ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Χύτας.