Ο Γεωργιάδης δείχνει Βορίδη για την πολιτογράφηση του Τούρκου καταζητούμενου

Ο Γεωργιάδης νίπτει τας χείρας του και «καρφώνει» Βορίδη

4871084

Έντονη ενδοκυβερνητική διαμάχη σοβεί μετά από δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη στο Documento για την πολιτογράφηση του διεθνώς καταζητούμενου Γιασάμ Αγιαβέφε. Ο υπουργός Ανάπτυξης ο οποίος εισηγήθηκε μέσω συστατικής επιστολής ο Τούρκος να λάβει τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια, δείχνει ως αποκλειστικά υπεύθυνο για την πολιτογράφηση τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Σε επικοινωνία του Documento με τον υπουργό και αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ για την περίεργη υπόθεση πολιτογράφησης του Αγιαβέφε, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε αφενός ότι δεν τον ενδιαφέρει το θέμα και αφετέρου ότι η ευθύνη για την πολιτογράφηση κάποιου ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών. Επιχείρησε έτσι να βγάλει από τον κάδρο τον ίδιο, και να μετακυλήσει το σύνολο των ευθυνών στον Μάκη Βορίδη.

Το Documento, ζήτησε συγκεκριμένα από τον Άδωνη Γεωργιάδη διευκρινήσεις αναφορικά με το γιατί στη συστατική επιστολή του για τον Αγιαβέφε προς το υπουργείο Εσωτερικών, διαβεβαίωνε ότι ο Τούρκος ήταν στη λίστα του περιοδικού Forbes, ενώ αυτό δεν ισχύει. Στην επίσημη απάντησή του, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε: «δεν έχω καμία περεταίρω εμπλοκή, δεν μ’ ενδιαφέρει το θέμα» και πρόσθεσε ότι «η έκδοση της ιθαγένειας είναι ζήτημα του υπουργείου Εσωτερικών». Καταλήγοντας ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι δεν τον αφορά περαιτέρω το ζήτημα.

Ασφαλώς την τελική ευθύνη για την απόδοση ιθαγένειας έχει το υπουργείο Εσωτερικών και η Προεδρία της Δημοκρατίας. Πρόκειται ωστόσο για τυπική διαδικασία, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που είχαν εκδοθεί δύο συστατικές επιστολές με τις οποίες προτεινόταν η απόδοση ιθαγένειας στον Γιασάμ Αγιαβέφε. Η μια απ’ αυτές, ήταν του υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, διαβεβαίωνε σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών ότι ο Τούρκος, ο οποίος καταζητείται στην Τουρκία για ποινικά αδικήματα που σχετίζονται με παράνομο τζόγο, ήταν στη λίστα του Forbes. Στην πραγματικότητα, το Forbes έχει κάνει μια και μοναδική αναφορά στον Αγιαβέφε, η οποία σχετίζεται με μια ύποπτη σύμφωνα με δημοσιογράφους, επιχειρηματική δραστηριότητά του στο Ηνωμένο Βασίλειο και ουδέποτε συμπεριελήφθη στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, στην ίδια επιστολή του, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο Τούρκος έχει ιδρύσει στην Ελλάδα δύο εταιρείες οι οποίες προχώρησαν σε σημαντικές επενδύσεις και εκτιμούσε ότι θα συμβάλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας διά της διενέργειας επενδύσεων που θα πραγματοποιήσει. Κατά τις ίδιες πηγές, ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμαινε και τις γενναιόδωρες χορηγίες υψηλής ποιοτικής και ποσοτικής κλίμακας του Αγιαβέφε προς το υπουργείο Υγείας κατά την κρίσιμη πρώτη φάση της περιόδου της πανδημίας.

Πηγή: Documentonews.gr

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…