Γεωργία Μπίκα: Η εισαγγελέας «βλέπει» τροχαίο πίσω από τους μώλωπες στα πόδια της φοιτήτριας

Το βέβαιο είναι πως η εισαγγελέας μάλλον έχει «μπερδευτεί λίγο» καθώς δε δικάζεται ο δράστης, αλλά το ήθος και ο χαρακτήρας της ίδιας της καταγγέλλουσας για τον βιασμό της, Γεωργίας Μπίκα.

Τζένη Τσιλιβάκου 24/05/2022 | 12:34

Η πρότασή της δικαστικής λειτουργού σχετικά με την 24χρονη Γεωργία Μπίκα, που είχε καταγγείλει τον βιασμό της, σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη καταλήγει στο συμπέρασμα πως δεν υπήρξε βιασμός, ενώ δεν προκύπτει και η παρουσία άλλων ατόμων στο δωμάτιο. Η ίδια «διαστρέβλωσε» σύμφωνα με την Εισαγγελέα την αλήθεια, πλάθοντας μια ιστορία με «χοντροειδέστατο ψέματα» όπως αναφέρει, ενώ της πρότεινε μάλιστα να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών αναφέρει πως «Ουδεμία αξιόποινη πράξη, πολλώ δε μάλλον του βιασμού, τελέστηκε σε βάρος της εγκαλούσας, τουναντίον τα όσα ισχυρίστηκε είναι παντελώς ψευδή», προσθέτοντας σε άλλο σημείο πως «έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χοντροειδέστατο ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον».

Παράλληλα, αναφέρει ότι «οι μώλωπες στα πόδια της προκλήθηκαν από τροχαίο που είχε την ημέρα της καταγγελίας, ενώ διαψεύδει τον ισχυρισμό ότι είχε έμμηνο ρύση. Καταρρίπτει, δε, τον ισχυρισμό της καταγγέλλουσας ότι βρέθηκε το DNA μόνο ενός ατόμου, καθώς τα αδέλφια, που καταγγέλλει, είναι δίδυμοι και άρα έχουν κοινή γενετική ταυτότητα».

Τι είπε η Γεωργία Μπίκα στην κατάθεσή της

«Δεν θυμάμαι τελικά αν πήγα με τη θέλησή μου στο δωμάτιο που ξύπνησα την επόμενη μέρα. Αναγνωρίζω με βεβαιότητα τον … (27χρονο κατηγορούμενο) ως έναν εκ των αντρών που μου ζήτησαν να κοιμηθώ μαζί τους και που επέμεναν παρά την αντίρρησή μου. Θυμάμαι τον εαυτό μου να είμαι ξαπλωμένη σε μια κατάσταση που δεν ήθελα αλλά δεν μπορούσα να αποτρέψω, ήθελα να δώσει το κορμί μου μια ώθηση να σταματήσει αυτό, καταλάβαινα ότι ήταν κάτι κακό αλλά δεν μπορούσα να το σταματήσω με τη δύναμή μου. Δεν θυμάμαι να είχα ανοιχτά τα μάτια μετά από ένα σημείο. Δεν θυμάμαι αν φορούσα ρούχα αλλά δεν θυμάμαι και να τα βγάζω (…) Το εσώρουχό μου το βρήκα στο πάτωμα κοντά στο κρεβάτι που κοιμόμουν» έχει καταθέσει η 24χρονη.

«Δεν μου ασκήθηκε βία αλλά η συνουσία που ακολούθησε δεν θα λάμβανε χώρα αν εγώ ήμουν νηφάλια» έχει επανειλημμένα δηλώσει ενώπιον των Αρχών, η Γεωργία Μπίκα.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας πρότεινε να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα η Γεωργία Μπίκα, με την ίδια να απαντάει λίγες μέρες αργότερα οργισμένη.

«Έπειτα από μια πρόταση της εισαγγελέως όπου κατονομάζει ψεύδη την τόσο σοβαρή μου καταγγελία, θέλοντας να υπερασπιστώ την ηθική και την αξιοπρέπειά μου δηλώνω την απογοήτευση και τη λύπη μου στη μέχρι τώρα δικαιοσύνη μιας και διαπιστώνω ότι τα χρήματα και η δόξα μπορούν να καλύψουν την όποια “βρωμιά” της κοινωνίας, χωρίς όμως να μπορούν να καλύψουν τη φωνή και την αλήθεια μου. Δεν έχω να χάσω κάτι άλλο, τα έχασα όλα…».

«Υπάρχει κάτι, όμως, που παλεύω να πάρω πίσω, είναι το σώμα και η ψυχή μου που εγκλωβίστηκαν την ημέρα εκείνη! Είναι όλη μου η ζωή, έχω στόχους και όνειρα, θα παλέψω γι’ αυτά και θα τα καταφέρω γιατί πάντα η αλήθεια και το καλό πρέπει να νικάνε, δεν έχω χρήματα για να είναι εύκολη υπόθεση, όμως, έχω όλους εσάς και είναι το πιο δυνατό όπλο για να φανεί η αλήθεια! Ευχαριστώ για την αγάπη και τη στήριξή σας!».

Ποιος δικάζεται;

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα, το μήνυμα που στέλνει η θέση στο αρχείο μιας τέτοιας καταγγελίας, σε όλα τα θύματα, που αν μη τι άλλο, προσδοκούν να καταθέσουν το βίωμά τους και να κριθεί αυτό από το αρμόδιο δικαστήριο, είναι πολύ κακό. Είναι αποτρεπτικό και απογοητευτικό.

Γίνεται πιο κατανοητό το τουλάχιστον άστοχο του χαρακτηρισμού μίας τέτοιας επώνυμης καταγγελίας ως ψευδούς ήδη σε αυτό το στάδιο, αλλά και εν γένει της απαξίωσης του λόγου των θυμάτων ως καταρχήν ψευδούς, όταν αναλογιστούμε το σύνολο της διαδικασίας που το κάθε θύμα είναι υποχρεωμένο να περάσει προκειμένου να κριθεί η υπόθεσή του δικαστικά και να διεκδικήσει την τιμωρία των ενόχων.

Το βέβαιο είναι πως η εισαγγελέας μάλλον έχει «μπερδευτεί λίγο» καθώς δε δικάζεται ο δράστης, αλλά το ήθος και ο χαρακτήρας της ίδιας της καταγγέλλουσας για τον βιασμό της, Γεωργίας Μπίκα. 

Πρέπει να τονιστεί, ότι η εισαγγελέας έχει εξαπολύσει προς τη Γεωργία μια χυδαία επίθεση που μόνο αποθαρρυντική μπορεί να είναι για μελλοντικά θύματα βιασμού και κακοποίησης από…ισχυρούς επιχειρηματίες.