Γεωργία Μπίκα: Αναζήτηση δικαίωσης έστω και με καθυστέρηση – Προσφυγή στον Άρειο Πάγο

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα η Γεωργία Μπίκα, για την καταγγελία που είχε κάνει για βιασμό.

georgia mpika 0

Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα πρόκειται να μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για την πολύκροτη υπόθεση καταγγελίας που είχε κάνει σχετικά με βιασμό της τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σε δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, μετά το βούλευμα για απαλλαγή του 27χρονου τον οποίο είχε κατηγορήσει.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr ο δικηγόρος της Νίκος Διαλυνάς, η επόμενη εβδομάδα θα είναι κομβική για την υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο. Ειδικότερα, είπε: «Την επόμενη εβδομάδα θα προβούμε σε δέουσα νομική ενέργεια όσον αφορά το επόμενο βήμα για την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει αν το απαλλακτικό βούλευμα είναι ορθό ή εσφαλμένο. Αυτό είναι το τρίτο βήμα το οποίο δικαιούμαστε να κάνουμε σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και θα το ασκήσουμε. Αλλά όχι και το μοναδικό, γιατί θα ακολουθήσουν ενδεχομένως και άλλα, όχι εντός Ελλάδος, αλλά εκτός Ελλάδος. Είναι κομβική η επόμενη εβδομάδα, και γι’ αυτό θα μεταβούμε στην Αθήνα».

Σχολιάζοντας το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το οποίο απαλλάσσει τον 27χρονο βασικό εμπλεκόμενο στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου ανήμερα την Πρωτοχρονιά, ο κ. Διαλυνάς αναφέρει ότι θα έπρεπε να διδάσκεται σε νομικές σχολές και να υφίσταται την ανάλογη κριτική.

«Ανεξαρτήτως εκβάσεως της υποθέσεως αυτής, όσον αφορά το βούλευμα, το οποίο βέβαια όλοι δικαιούμαστε να κριτικάρουμε, χαρακτηριστικό είναι ότι, για να αντικρούσει το βίντεο που δείχνει τη Γεωργία Μπίκα να παραπατά όταν είναι έξω από το ξενοδοχείο, αναφέρει ότι ενδεχομένως να παραπατούσε όχι γιατί ήταν μεθυσμένη, αλλά επειδή φορούσε ψηλοτάκουνα. Αυτό, βέβαια, είναι μια δικαιολογία η οποία, κατ’ εμέ τουλάχιστον, δεν περιποιεί τιμή στο βούλευμα αυτό, δεδομένου ότι ψηλοτάκουνα φορούσε και όταν πήγαινε στο ξενοδοχείο και εκεί δεν παραπατούσε. Αντιλαμβάνεται κανείς πως είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βούλευμα το οποίο θα πρέπει να διδάσκεται στη Σχολή Δικαστών και στις διάφορες νομικές σχολές της χώρας, για να υφίσταται και την ανάλογη κριτική».

Ερωτηθείς δε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η 24χρονη, επισήμανε ότι «είναι αποφασισμένη όσο ποτέ». Υπενθυμίζεται άλλωστε πως, όταν έγινε γνωστό το απαλλακτικό βούλευμα, η Γεωργία Μπίκα τόνισε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές της, ασκώντας όλα τα ένδικα μέσα, για να παραπεμφθεί η υπόθεση στο ακροατήριο, ώστε να τεθούν υπόψη των δικαστών όλα τα σοβαρά ζητήματα που μένουν αναπάντητα μέχρι σήμερα, μπροστά σε μια ανοιχτά και δημόσια διαδικασία.

Πηγή: thesstoday.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…