ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Ο αγώνας δεν δόθηκε με όρους συντεχνίας αλλά με όρους κοινωνίας, για αυτό πέτυχε και θα συνεχισθεί

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΕΝΟΠ για τις εξελίξεις που έχουν προκύψει μετά την επιστράτευση και τη νέα…

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΕΝΟΠ για τις εξελίξεις που έχουν προκύψει μετά την επιστράτευση και τη νέα επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης.

«Ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν δόθηκε με όρους συντεχνίας αλλά με όρους κοινωνίας, για αυτό πέτυχε και θα συνεχισθεί», ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστές .

Προτάσεις να αγνοήσουν ή “να σκίσουν” οι εργαζόμενοι τα φύλλα επίταξης δεν υιοθετήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Η Ε.Ε της ΓΕΝΟΠ αναφέρει ακόμη ότι η κυβέρνηση κατάργησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας επιστρατεύοντας τους εργαζόμενους και προσθέτει:

«Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα σωματεία μέλη της σε καμία περίπτωση δεν παρανόμησαν, δεν έδειξαν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα επάρκειας ηλεκτρικού ρεύματος, όπως εξάλλου αποκαλύπτεται από την δικαστική απόφαση η οποία και θα δημοσιευθεί.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Κυβέρνηση που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με επίταξη εργαζομένων, προσβάλει και υπονομεύει την ίδια την Δημοκρατία».

Πάντως, αύριο αναμένεται να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση και με την επιστράτευση να τους απειλεί.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη η διανομή των φύλλων πορείας μετά την απόφαση για επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Η επιστράτευση αποφασίστηκε το πρωί μετά την απόφαση του πρωτοδικείου της Αθήνας το οποίο έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων κι ενώ οι εργαζόμενοι είχαν ήδη αποφασίσει την συνέχιση των κινητοποιήσεων.