Γενοκτονία! Πάνω από 1.500 οι νεκροί Παλαιστίνιοι στην Γάζα

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσαν Παλαιστίνιοι ιατρικοί αξιωματούχοι.…

gaza articlelarge v2

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσαν Παλαιστίνιοι ιατρικοί αξιωματούχοι.

Οι βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν όταν μερικές χιλιάδες Παλαιστίνιοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Και οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν από σφαίρες σε ξεχωριστά περιστατικά, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Μία εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι οι στρατιώτες πυροβόλησαν έναν άνδρα στην πόλη Τουλκάρμ όταν οι συγκρούσεις ξέφυγαν από τον έλεγχο, με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των στρατιωτών.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη της Ραμάλα, δήλωσε η εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι τα στρατεύματα αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν πυρά επειδή οι διαδηλωτές δεν συμμορφώνονταν με τις προειδοποιήσεις.

Αξιωματούχοι της Γάζας δηλώνουν ότι τουλάχιστον 1.574 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες εβδομάδες, οπότε και ξέσπασαν οι αιματηρές συγκρούσεις, ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 7.000. Μέχρι στιγμής, 63 Ισραηλινοί στρατιώτες και 3 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, ενώ ο αριθμός των τραυματιών δεν ξεπερνά τους 400.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους