Γεννηματά: Θα ξαναγίνουμε πρωταγωνιστές, κάθε μέρα όλο και πιο ελκυστικό το ΚΙΝΑΛ

Έφεραν έναν εκλογικό νόμο που απαντά περισσότερο στους δικούς τους φόβους και τις αγωνίες τους για το μέλλον το κόμματός τους και λιγότερο στις ανάγκες της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος.

gennimata

Tην πεποίθηση ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ρυθμιστής και ο επόμενος στόχος είναι να ξαναγίνει πρωταγωνιστής εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξη της στην εκπομπή της ΕΡΤ «Επτά». Η πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι κάθε μέρα γίνεται πιο ελκυστικό και δεν είναι παράταξη διαμαρτυρίας.

«Είναι παράταξη εξουσίας με βαθιά παράδοση. Ο δικός μας στόχος να δώσουμε στον ελληνικό λαό τις προοδευτικές λύσεις που ο λαός έχει ανάγκη», ανέφερε η κ. Γεννηματά και σχολίασε τα σενάρια περί πιθανών πρόωρων εκλογών τα οποία απέδωσε σε κυβερνητικούς παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου επικρίνοντας προς τούτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την στρατηγική του για διπλές εκλογές ώστε να ακυρωθεί η απλή αναλογική.

Όπως είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ο ελληνικός λαός δεν επιθυμεί εκλογές ωστόσο πρόσθεσε: «Θεωρώ πολύ αλαζονική τη στάση του κ. Μητσοτάκη και μάλιστα σε μία τόσο κρίσιμη συγκυρία, για τα εθνικά θέματα και για την οικονομία να δηλώνει εκ των προτέρων ότι πηγαίνει σε διπλές εκλογές αγνοώντας προκαταβολικά την ψήφο του ελληνικού λαού. Δεν γνωρίζουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γίνουν οι επόμενες εκλογές. Τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα και οι δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας είναι πάρα πολύ σημαντικές. Θεωρώ πρόκληση να μιλά για διπλές εκλογές. Είναι τυχοδιωκτισμός και δεν ταιριάζει στο προφίλ που μέχρι σήμερα ήθελε να παρουσιάζει ο κ. Μητσοτάκης και για τον εαυτό του και για το κόμμα του. Δεύτερον δεν γνωρίζουμε αν θα προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Εμείς είμαστε πάντα εδώ με τις προτάσεις μας για προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Τρίτον, το έχουμε πει ξεκάθαρα, δεν υπάρχουν εκλογές που δεν έχουν αποτελέσματα πολιτικά. Εξάγονται συγκεκριμένα πολιτικά συμπεράσματα. Η επόμενη εκλογική διαδικασία θα είναι απαλλαγμένη από το μπόνους των 50 εδρών και οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν τελείως απελευθερωμένοι από αυτό το άγχος. Έχει, λοιπόν, μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών».

Εξίσου επικριτική ήταν σχετικά με την ψήφιση του εκλογικού νέου τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν προσπάθησε καν να βρει μία κοινή συνισταμένη με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι 200 ψήφοι. «Έφεραν ένα νόμο που απαντά περισσότερο στους δικούς τους φόβους και τις αγωνίες τους για το μέλλον το κόμματός τους και λιγότερο στις ανάγκες της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος. Και συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις απαντά ο ελληνικός λαός με την ψήφο του», είπε η κ. Γεννηματά. Συμπλήρωσε μάλιστα πως γνωρίζουν στη ΝΔ ότι αργά η γρήγορα θα γίνει κατανοητό από τον ελληνικό λαό πως Ναι μεν γλίτωσε από την χειρότερη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, που ήταν η κυβέρνηση Σύριζα, αλλά στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας δεν βρήκε αυτό που αναζητούσε.

Εξηγώντας γιατί το Κίνημα Αλλαγής δεν συμφωνεί με τον εκλογικό νόμο που ψηφίστηκε η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι δεν είναι ισχυρή μία Κυβέρνηση, η οποία είναι μειοψηφία στον ελληνικό λαό και μετατρέπεται τεχνικά σε πλειοψηφία μέσα από το μπόνους. «Αν μία Κυβέρνηση δεν έχει ισχυρή λαϊκή στήριξη, τότε είναι μία αδύναμη Κυβέρνηση. Και η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Χρειάζεται ισχυρές, σταθερές κυβερνήσεις που να έχουν και λαϊκή στήριξη και ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία», υπογράμμισε θυμίζοντας ότι και το 2008 και το 1990 η ΝΔ έκανε παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο, κι έχασε τις εκλογές που ακολούθησαν.

Απέκλεισε σενάρια συμμαχιών του Κινήματος Αλλαγής λέγοντας ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου «για αυτοδύναμη πορεία και προγραμματικές συγκλίσεις για να είμαστε μέρος της λύσης. Προγραμματικές συγκλίσεις ώστε να επιτυγχάνεται προοδευτική διακυβέρνηση. Όλα τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε όταν γίνουν οι εκλογές και πολύ περισσότερο όταν θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα των εκλογών».

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε θετικές τις πρώτες δηλώσεις της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου καθώς ήταν αντιπροσωπευτικές της προσωπικότητάς της και της διαδρομής της και γι αυτό το Κίνημα Αλλαγής έδωσε θετική ψήφο.

Αναφορικά με την κρίση με την Τουρκία εξ αιτίας της επιθετικότητας της Άγκυρας αφού εξέφρασε συμπαράσταση και την αυτονόητη αλληλεγγύη στον Τουρκικό λαό που δοκιμάζεται για άλλη μία φορά από τον Εγκέλαδο καθώς και θλίψη για τα θύματα η κ. Γεννηματά επανέλαβε την επιμονή της να είχε γίνει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έτσι ώστε να χαράξουμε μία εθνική γραμμή. «Να στείλουμε στον ελληνικό λαό ένα μήνυμα ενότητας και ασφάλειας και προς σε όλο τον κόσμο, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και πυγμής. Γιατί πρέπει να ξέρουμε ποιες είναι οι δικές μας κόκκινες γραμμές, γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο αν δεν συζητηθεί», τόνισε . Καταλόγισε σημαντικές ευθύνες στη κυβέρνηση με την απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου ενώ για το μεταναστευτικό ανέφερε ότι τα ελληνικά νησιά μετατράπηκαν σε αποθήκες ψυχών και τώρα κινδυνεύουν να γίνουν φυλακές.

«Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο. Ομολόγησαν την αποτυχία τους και τρέχουν τώρα να επανασυστήσουν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Από τον Ιούλιο η Ελλάδα δεν έχει πάρει καμία οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ρωτάμε που θα βρεθούν τα χρήματα για να υλοποιηθεί όλο αυτό το φαραωνικό σχέδιο, το οποίο προβλέπει κλειστές δομές με δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτή τη στιγμή το μεγάλο πρόβλημα είναι η φύλαξη των συνόρων και δεν μιλώ για τα θαλάσσια σύνορα όπου υπάρχουν οι γνωστές δυσκολίες. Μιλάω και για την ξηρά. Θα μπορούσε η Frontex να επιχειρεί. Δεν επιτρέπει κανείς να φύγει προς την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ στα ανατολικά σύνορα είναι απλά παρατηρητής. Το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…