Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης ούτε θέλει ούτε επενδύει στη συναίνεση

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό για υποκρισία η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛΛ, Φώφη Γεννηματά

NewsRoom 09/02/2020 | 20:22

Οξεία κριτική στον πρωθυπουργό από τη Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στη εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛΛ επικρίνει έντονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του προσάπτει «πως δεν πιστεύει και δεν επενδύει στη συναίνεση, ούτε στα Εθνικά Θέματα, όπου αρνείται την σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την διαμόρφωση μιας Εθνικής Γραμμής, ούτε στο προσφυγικό, ούτε στον εκλογικό νόμο, που καθορίζει το ύφος της πολιτικής αντιπαράθεσης, ούτε στα εργασιακά που υποθάλπει την εργασιακή ασυδοσία».

«Εμείς θα είμαστε διαρκώς παρόντες με την κριτική και τον έλεγχο των κυβερνητικών πεπραγμένων αλλά και τις εποικοδομητικές μας προτάσεις για όλα τα θέματα», δηλώνει η κ. Γενηματά τονίζοντας ότι «το σύγχρονο αίτημα των πολιτών για πραγματικά προοδευτικές πολιτικές, η κοινή λογική, ρεαλιστικές λύσεις θα εκφρασθεί μέσα από ένα δυνατό Κίνημα Αλλαγής. Στόχος να αναδειχθεί ξανά η Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη σε πρωταγωνιστή, με ρυθμιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις». Σημειώνει ότι δίνει το “παρών” παντού, σε μια διαρκή , αμφίδρομη επικοινωνία με τους προοδευτικούς πολίτες σε όλη την Ελλάδα. «Τα μηνύματα είναι θετικά κι αυτή είναι η προτεραιότητα και όχι οι δήθεν διευρύνσεις μέσω “στελεχών”» σημειώνει βη κ. Γεννηματά, απαντώντας έτσι εμμέσως στη τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή ωστόσο σχολιάζοντας τα σενάρια για πρόωρες εκλογές η Φώφη Γεννηματά δηλώνει: «Σε αυτές, ιδιαίτερα, τις συνθήκες τα θεσμικά παιγνίδια με ζαριές διπλών εκλογών, είναι και τυχοδιωκτισμός και σίγουρα ένδειξη αδυναμίας».