Γενική κινητοποίηση στην Γαλλία αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της πρεσβείας μας, στο koutipandoras.gr

Με ενδιαφέρον παρακολουθεί τις εξελίξεις, μετά το χτύπημα ακραίων ισλαμιστών στην εφημερίδα Charlie Hebdo, η πρεσβεία της Ελλάδας στην Γαλλική πρωτεύουσα.…

embassy

Με ενδιαφέρον παρακολουθεί τις εξελίξεις, μετά το χτύπημα ακραίων ισλαμιστών στην εφημερίδα Charlie Hebdo, η πρεσβεία της Ελλάδας στην Γαλλική πρωτεύουσα. Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής πρεσβείας στη Γαλλία, Ευθύμιο Αραβαντινό, ο οποίος μας μετέφερε μια εικόνα, γενικής κινητοποίησης αστυνομικών αλλά και στρατιωτικών αρχών τόσο εντός της πόλης των Παρισίων όσο και σε άλλες επαρχίες.
Σύμφωνα με τα όσα μας μετέφερε ο κος Αραβαντινός, μέτρα φύλαξης έχουν ληφθεί στους χώρους λατρείας όλων των θρησκειών, για την αποτροπή αντιποίνων, ενώ με ενδιαφέρον αναμένει η Γαλλική κοινή γνώμη τις αποφάσεις της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της χώρας, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια νεώτερη πληροφορία. Σύμφωνα επίσης με τις πληροφορίες που διαθέτει η Ελληνική πρεσβεία ο απολογισμός είναι 12 νεκροί, 20 τραυματίες εκ των οποίων οι 4 πολύ σοβαρά με αποτέλεσμα να έχει στηθεί ειδική μονάδα γιατρών στο σημείο που τους παρέχει φροντίδα επιτόπου. Σύμφωνα επίσης με τα όσα μας μετέφερε ο κος Αραβαντινός ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρντ Καζνέβ, έκανε λόγο για χτύπημα στις αξίες της δημοκρατίας, για χτύπημα στις αξίες του δυτικού κόσμου.
Αυτό που επεσήμανε ο Έλληνας διπλωμάτης ήταν οι τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών της Γαλλίας όπως του Νικολά Σαρκοζί ο οποίος δήλωσε σχετικά με την επίθεση ότι: «Οι ένοχοι αυτών των βάρβαρων πράξεων πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Η δημοκρατία μας δέχθηκε επίθεση, οφείλουμε να την προστατεύσουμε χωρίς αδυναμία. Η απόλυτη πυγμή είναι η μόνη δυνατή λύση».
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και νυν πρόεδρος του κεντροδεξιού UMP ζήτησε από τους πολίτες να σχηματίσουν ενιαίο μέτωπο ενάντια στην τρομοκρατία κι από την κυβέρνηση να πάρει αυστηρά μέτρα.
Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου κα Λεπέν φέρεται να έκανε λόγο για Ισλαμιστές και Φονταμεταλιστές.

Σύμφωνα ωστόσο με άλλες πηγές, σε απόσταση 500 μέτρων από το σημείο του συμβάντος επικρατεί ηρεμία.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…