Newsroom

Newsroom

Γενική απεργία για δεύτερη φορά φέτος αύριο στην Ισπανία

Πυρετωδώς φαίνεται να προετοιμάζονται τα ισπανικά συνδικάτα για τη γενική απεργία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στα πλαίσια πανευρωπαϊκών δράσεων…

Πυρετωδώς φαίνεται να προετοιμάζονται τα ισπανικά συνδικάτα για τη γενική απεργία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στα πλαίσια πανευρωπαϊκών δράσεων ενάντια στη λιτότητα.

Πρόκειται για τη δεύτερη γενική απεργία που πραγματοποιείται φέτος και όπως τονίζουν τα συνδικάτα η κοινωνική κατακραυγή έχει «αποτελέσματα» υπενθυμίζοντας ότι οι αντιδράσεις ενάντια στις εξώσεις ανάγκασε κυβέρνηση και αντιπολίτευση να συζητήσουν αλλαγή του θεσμικού πλαισίου.

Ενδεικτική είναι η δήλωση συνδικαλιστή προκειμένου να πείσει τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση: «Αξίζει τον κόπο να πάρετε μέρος στην απεργία πριν η κατάσταση γίνει όπως στην Ελλάδα και την Πορτογαλία.»

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ETUC) καλεί αύριο σε δράσεις σε όλη την Ευρώπη που μεταφράζεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε χώρα. Η κινητοποίηση έχει την κωδική ονομασία δράση και αλληλεγγύη ενάντια στη λιτότητα. Στην Ισπανία θα πραγματοποιηθεί γενική απεργία όπως και στην Πορτογαλία, στην Ελλάδα στάση εργασίας μετά τις 12, στην Ιταλία σε τετράωρη στάση ενώ σε Γαλλία και Γερμανία θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας.