Γενική Συνέλευση της MIG κάτω από ψιθύρους και δυσαρέσκεια

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της MIG με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την εκλογή νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου και Επιτροπών της εταιρίας.

575aabb71dc5247c588b47d2

Στη Γενική Συνέλευση πρόκειται επίσης να υποβληθούν και να εγκριθούν οι Ατομικές και Ενοποιημένες Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της εταιρικής χρήσης 2015 και οι σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, να αποφασιστεί η απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 2015, να εκλεγούν Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές για την εταιρική χρήση 2016, να υποβληθεί και να εγκριθεί η Έκθεση Πεπραγμένων της Επιτροπής Αμοιβών και Προσλήψεων (Nomination & Remuneration Committee) προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, να εγκριθούν συμβάσεις και αμοιβές και να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία της εταιρίας και για τον στρατηγικό σχεδιασμό της.

Το ενδιαφέρον εύλογα επικεντρώνεται στην εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς είναι άγνωστο αν θα αποφασιστεί η αντικατάσταση ορισμένων μόνο προσώπων ή αν θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση στη διοίκηση του ομίλου. Το σίγουρο πάντως είναι ένα: ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος μόλις τον περασμένο Απρίλιο ανέλαβε εκτελεστικός πρόεδρος της MIG, αλλά και ορισμένοι στενοί συνεργάτες του και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, αντιμετωπίζονται πλέον με κάποια επιφυλακτικότητα από αρκετά μεγάλο αριθμό μετόχων.

Αυτή αφορά ως επί το πλείστον, πέρα από τον ίδιο τον Βγενόπουλο, τους Ευθύμιο Μπουλούτα, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου και Μάρκο Φόρο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Αμφότεροι είναι υπόδικοι στην Κύπρο για αδικήματα που σχετίζονται με την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας και μάλιστα καταζητούνται διεθνώς αφού μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για έκδοσή τους στην Κύπρο τον περασμένο Απρίλιο, εξαφανίστηκαν. Επιπλέον, ο Ανδρέας Βγενόπουλος υπερασπίστηκε προσωπικά ως δικηγόρος τους δύο συνεργάτες του, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να κινητοποιήσει υπαλλήλους εταιριών του ομίλου ώστε να τους συμπαρασταθούν την ημέρα που η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσιζε για την έκδοσή τους.

Η επιφυλακτικότητα ωστόσο επεκτείνεται και στον ίδιο τον Βγενόπουλο για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, για την επιθετική πολιτική που ακολουθεί απέναντι σε δημοσιογράφους, πολιτικά πρόσωπα αλλά και την ίδια τη Δικαιοσύνη. Αυτή η τακτική, δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους όλους τους μετόχους του ομίλου, αφού η MIG ακριβώς επειδή ο Βγενόπουλος είναι πρόεδρός της, εμφανίζεται να εμπλέκεται σε μια σειρά από δικαστικές και όχι μόνο περιπέτειες που στην πραγματικότητα δεν αφορούν την ίδια αλλά τον Βγενόπουλο και ορισμένους συνεργάτες του.

Ο δεύτερος και ίσως σημαντικότερος λόγος, είναι ότι η Δικαιοσύνη ερευνά και τον ίδιο τον Βγενόπουλο. Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση αυτή, ο πρόεδρος της MIG πρόκειται σύντομα να ανακριθεί από κύπριους ανακριτές οι οποίοι θα έρθουν στην Ελλάδα γι’ αυτόν τον σκοπό. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε προ ημερών όταν ο Άρειος Πάγος άναψε το «πράσινο φως» για ανάκριση του Βγενόπουλου από ανακριτές του κλιμακίου διερεύνησης οικονομικού εγκλήματος στην Κύπρο. Η ανάκριση του Βγενόπουλου πρόκειται να ξεκινήσει κάποια στιγμή ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα. 

Μέτοχοι της MIG θεωρούν πως δεν μπορεί και δεν πρέπει ο όμιλος να επηρεάζεται από τις δικαστικές περιπέτειες στελεχών του, οι οποίοι λόγω των θέσεων τους στη διοίκηση της εταιρίας εμφανίζονται να εκπροσωπούν όχι μόνο τους μετόχους αλλά και πολλές χιλιάδες υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται στις επιχειρήσεις του ομίλου. 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…