Newsroom

Newsroom

Γενικευμένη ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή- Η πιο μεγάλη νύχτα στη Γάζα

Πέμπτη ημέρα πολέμου στην Μέση Ανατολή και η επιχείρηση «Σιδερένια Σπαθιά» του Ισραήλ κορυφώνεται

israeli palestinian tensions 0517

Σειρήνες συναγερμού ήχησαν σε πολλές πόλεις του βόρειου Ισραήλ, προειδοποιώντας για την παρουσία εχθρικού αεροσκάφους, την ώρα που σε πλήρη εξέλιξη, για πέμπτη ημέρα, βρίσκεται η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.

«Δεν ισχύουν οι αναφορές για εναέρια εισβολή από τον Λίβανο»
Λανθασμένος συναγερμός στο Ισραήλ, αναφορικά με πιθανή εναέρια εισβολή, η οποία προερχόταν από το λιβανέζικο έδαφος. Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι, επανήλθε και με νέο μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα, σημείωσε ότι «μέχρι στιγμής, έχει αποκλεισθεί ο φόβος εισβολής».

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ σχεδιάζει και προετοιμάζεται για πόλεμο δύο μετώπων, δήλωσε σύμβουλος του πρωθυπουργού Νετανιάχου, όπως μετέδωσε το Sky News.


Έχουν εκφραστεί ανησυχίες ότι το Ισραήλ θα αναγκαστεί να πολεμήσει σε δύο μέτωπα εάν μια λιβανέζικη μαχητική ομάδα αποφασίσει να εκμεταλλευτεί την τρέχουσα κατάσταση της χώρας, όπως σημειώνεται.

Ήδη, η Χεζμπολάχ έχει παραδεχτεί ότι εξαπέλυσε επιθέσεις στο Ισραήλ και την τελευταία ώρα, οι πολίτες στο βόρειο τμήμα της χώρας κλήθηκαν να πάνε σε καταφύγια λόγω της εισόδου «εχθρικών αεροσκαφών» από τον Λίβανο. Μάλιστα ο ισραηλινός στρατός, μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξει απόβαση στη Γάζα, η οποία εδώ ώρες δέχεται ανελέητο σφυροκόπημα.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε κυβέρνηση εθνικής ενότητας-Άρχισε το Υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας

Αυτήν την ώρα (11/10), συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης, στο οποίο συμμετέχουν τόσο ο Υπουργός Άμυνας, Ιώβ Γκάλαντ, όσο και οι Μπένι Γκαντς και Γκάντι Άιζενκοτ.

Νωρίτερα, επετεύχθη συμφωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου και του επικεφαλής του κόμματος Εθνικής Ενότητας, Μπένι Γκαντς, προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ακόμη, εγκρίθηκε η συμμετοχή των Ιώβ Γκάλαντ και Μπένι Γκαντς στο Υπουργικό Συμβούλιο, μαζί με τους Γκάντι Άιζενκοτ (μέλος του κόμματος του Μπένι Γκαντς και πρώην Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ) και Ρον Ντέρμερ (Υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων), οι οποίοι θα υπηρετήσουν ως παρατηρητές.

Οι αρχές του τακτικού Υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας, όπως ορίζει ο νόμος, θα παραμείνουν αμετάβλητες. Το κόμμα Εθνικής Ενότητας θα έχει πέντε Υπουργούς στην κυβέρνηση, χωρίς χαρτοφυλάκια.

Δεν μας τρομάζουν τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα, διαμηνύει η Χεζμπολά

Το φιλοϊρανικό κίνημα Χεζμπολά του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα πως η αποστολή αμερικανικών αεροπλανοφόρων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής δεν τρομάζει ούτε τους μαχητές της ούτε τον λαό.

«Διαμηνύουμε πως αυτή η κίνηση δεν θα τρομάξει ούτε τον λαό ούτε τις παρατάξεις μας. Οι αντιστασιακές ομάδες είναι έτοιμες για αντιπαράθεση μέχρι την τελική νίκη και την πλήρη απελευθέρωση», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Θεωρούμε τις ΗΠΑ συμμέτοχες στη σιωνιστική επίθεση και τις καθιστούμε συνυπεύθυνες για τις δολοφονίες, τα εγκλήματα, την πολιορκία, την καταστροφή σπιτιών και τις φριχτές σφαγές ανυπεράσπιστων αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων», υπογραμμίζει.

Απηύθυνε επίσης κάλεσμα σε όλες τις αραβικές και ισλαμικές χώρες, «που γνωρίζουν τη μαύρη αλήθεια για τις ΗΠΑ και τις επιθέσεις τους εναντίον των λαών του Ιράκ, της Συρίας και του Αφγανιστάν», να καταδικάσουν την αμερικανική παρέμβαση.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…