ΠΚ

Πέτρος Κατσάκος

Γελοίοι, ανίκανοι ή επικίνδυνοι;

Λες και οι επιβάτες των ΜΜΜ είναι κάποιοι αργόσχολοι που παίρνουν το μετρό και τα λεωφορεία για να σκοτώσουν την ώρα τους και δεν είναι άνθρωποι που τους κυνηγάει ο χρόνος για να πάνε στη δουλειά τους

Άλλη μια είδηση που πέρασε στα ψιλά. Σύμφωνα με τη νεότερη απόφαση για τους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της επικράτειας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19» (Άρθρο 7), που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Κυριακή 26 Ιουλίου και φέρει μεταξύ άλλων και την υπογραφή του Κ. Αχ. Καραμανλή, ξεχωρίζει το άρθρο που επισημαίνει πως «σε όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης […], σε λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, στα λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ Α.Ε. και ΟΑΣΘ Α.Ε., στα μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., όπως επίσης στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού εξήντα πέντε (65%) του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα / συρμό». Παρακάτω διαβάζουμε πως «τυχόν παράβαση της συγκεκριμένης διάταξης επιφέρει πρόστιμο ύψους 150 ευρώ σε κάθε επιβάτη πέραν του ποσοστού του 65%, καθώς και στον οδηγό του οχήματος / συρμού με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής».

Η συγκεκριμένη απόφαση του Κ. Αχ. Καραμανλή που αφορά τα ΜΜΜ ισχύει από τις 27 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου και συμπίπτει χρονικά με μια περίοδο που το υπουργείο μειώνει τα δρομολόγια και ο υπουργός μάς λέει πως το στριμωξίδι είναι κάτι το αναπόφευκτο. Σαν να μην μας έφταναν, λοιπόν, όλα αυτά, έρχεται τώρα το υπουργείο και λέει στους πολίτες να μην μπαίνουν σε γεμάτα οχήματα και συρμούς και να περιμένουν στη στάση για το επόμενο που μπορεί να μην έχει ήδη 65% πληρότητα. Τη μία μέρα ο Κ. Αχ. Καραμανλής παραδέχεται πως θα εξακολουθούν να υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού στις συγκοινωνίες της Αθήνας λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται και την επόμενη μέρα υπογράφει απόφαση σύμφωνα με την οποία τόσο οι επιβάτες όσο βέβαια και οι εργαζόμενοι βρίσκονται υπό την απειλή προστίμου αν πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα μέσα.

Λες και οι επιβάτες των ΜΜΜ είναι κάποιοι αργόσχολοι που παίρνουν το μετρό και τα λεωφορεία για να σκοτώσουν την ώρα τους και δεν είναι άνθρωποι που τους κυνηγάει ο χρόνος για να πάνε στη δουλειά τους κι έχουν την άνεση να περιμένουν με τις ώρες στη στάση μην και περάσει όχημα με πληρότητα κάτω του 65% για να μην πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ.

ΥΓ.: Το θέμα είναι βλέπεις το λεωφορείο μισοάδειο και όχι μισογεμάτο

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr