Γάζα:Το Ισραήλ παραβιάζει την εκεχειρία ανοίγοντας πέρασμα στη Ράφα μόνο για να φύγουν οι Παλαιστίνιοι

357 νεκροί σε 50 μέρες εκεχειρίας από επιθέσεις του ισραηλινού στρατού

gaza

50 μέρες έχουν συμπληρωθεί από την συμφωνία κατάπαυσης πυρός στη Γάζα, με το Ισραήλ να ανακοινώνει ότι θα ανοίξει το πέρασμα της Ράφα στα σύνορα με την Αίγυπτο, μόνο όμως για την έξοδο των Παλαιστίνιων.

Το σχέδιο εκεχειρίας αναφερόταν στο άνοιγμα του περάσματος της Ράφα  προς τις δύο κατευθύνσεις ώστε να μπορεί να εισέλθει ανθρωπιστική βοήθεια στον θύλακα και να μπορούν οι Παλαιστίνιοι να βγουν αλλά και να επιστρέψουν στη Γάζα.

Η ανακοίνωση της ισραηλινής υπηρεσίας Cogat αναφέρει ωστόσο ότι «κατά τα προβλεπόμενα στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και κατ’ εντολήν της πολιτικής εξουσίας, το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει τις προσεχείς ημέρες αποκλειστικά για την έξοδο των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας προς την Αίγυπτο».

Έτσι αντί το Ισραήλ να παραχωρήσει την ελευθερία μετακίνησης και επανένωσης οικογενειών, καταπατά την εκεχειρία, και διευκολύνει μόνο την αναγκαστική εγκατάλειψη της Γάζας, την οποία εξακολουθεί να βομβαρδίζει.

Η Cogat σημειώνει ακόμα ότι το άνοιγμα του συνοριακού περάσματος της Ράφα θα γίνει σε συντονισμό με την Αίγυπτο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής αποστολής για το πέρασμα της Ράφα δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του AFP για σχολιασμό.

Το Γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Γάζας σημειώνει πως το Ισραήλ έχει παραβιάσει την εκεχειρία τουλάχιστον 591 φορές καθώς εξαπολύει διαρκώς επιθέσεις από αέρα, αλλά και άμεσους πυροβολισμούς.

Από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 357 Παλαιστίνιους. Τα στοιχεία των αρχών στη Γάζα αναφέρουν ότι το Ισραήλ πυροβόλησε αμάχους 164 φορές, επιτέθηκε σε κατοικημένες περιοχές πέρα ​​από την «κίτρινη γραμμή» 25φορές, βομβάρδισε 280 φορές, επιδόθηκε σε καταστροφές σπιτιών και υποδομών 118 φορές και συνέλαβε 35 Παλαιστίνιους.

Το Al Jazeera έχει καταγράψει τις μέρες που το Ισραήλ παραβίασε την εκεχειρία στον παρακάτω πίνακα:

gaza

Ο ΟΗΕ αιτείται ξανά το άνοιγμα όλων των «διαθέσιμων συνοριακών περασμάτων» προς τη Γάζα.

«Συνεχίζουμε να ζητάμε το άνοιγμα όλων των διαθέσιμων συνοριακών περασμάτων και διαδρόμων – συμπεριλαμβανομένου του ότι οι ασθενείς μπορούν να αναζητήσουν θεραπεία στη Δυτική Όχθη – και τονίζουμε την ανάγκη για απρόσκοπτη πρόσβαση των διεθνών ομάδων έκτακτης ιατρικής βοήθειας στη Γάζα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του οργανισμού Stephane Dujarric.

Πρόσθεσε ακόμα ότι μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες, πάνω από 20 οικογένειες Παλαιστινίων έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τα οποία μετατράπηκαν σε ισραηλινά στρατιωτικά φυλάκια.

Το αιματοκύλησμα στην Δυτική Όχθη κλιμακώνεται καθώς ο ισραηλινός στρατός σκότωσε έναν 17χρονο και έναν 18χρονο Παλαιστίνοι αφού τους κατηγόρησε πως επιτέθηκαν στις δυνάμεις του.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται τριήμερο με καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσουν

Ποιο είναι το ελληνικό φρούτο με τα περισσότερα φυτοφάρμακα – Τα ευρήματα του ΥΠΑΑΤ

Άθλια σχόλια Μπέου για τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο: «Φοβερό αυτό το σακάκι»

Στον ΣΚΑΪ ακόμα πανηγυρίζουν γιατί ο Αργυρός δεν είναι αριστερός: «Μπράβο για το θάρρος του»

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Η Δούρου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμπόρευσης με την ΕΛ.Α.Σ – Στήριξη με… όρια από Πολάκη

5262073

ΣΥΡΙΖΑ: Η Δούρου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμπόρευσης με την ΕΛ.Α.Σ – Στήριξη με… όρια από Πολάκη

Για «ιστορική ευθύνη» και «συλλογικά νικηφόρα σχήματα» έκανε λόγο η νέα πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα…

Οι Προτάσεις μας

Efood: Στάση εργασίας εργαζομένων στον τελικό του Μουντιάλ- «Δεν παίζουμε με τα δικαιώματά μας»

6430357

Efood: Στάση εργασίας εργαζομένων στον τελικό του Μουντιάλ- «Δεν παίζουμε με τα δικαιώματά μας»

«Στον τελικό του Μουντιάλ θα παίξουμε για την δική μας φανέλα: την αξιοπρέπειά και την…

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

snapshot2

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

Εμπλέκονται κορυφαίοι πανεπιστημιακοί, σύμβουλοι πολιτικών και δημοσιογράφοι.

Σχετικά με ΚΟΣΜΟΣ

Απόκοσμες εικόνες μετά από ουκρανική επίθεση με drones σε περιοχή της Μόσχας – Επτά νεκροί ο απολογισμός(video)

moscow

Απόκοσμες εικόνες μετά από ουκρανική επίθεση με drones σε περιοχή της Μόσχας – Επτά νεκροί ο απολογισμός(video)

Επίθεση σε εφοδιαστικό κέντρο και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις κοντά στη Μόσχα εξαπέλυσε η Ουκρανία.

Κλιμακώνεται η ένταση στα Στενά του Ορμούζ – Οι ΗΠΑ σφυροκοπούν το Ιράν, χτυπήματα σε δεξαμενόπλοια ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης

Ορμούζ

Κλιμακώνεται η ένταση στα Στενά του Ορμούζ – Οι ΗΠΑ σφυροκοπούν το Ιράν, χτυπήματα σε δεξαμενόπλοια ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης

Η έβδομη νύχτα αμερικανικών βομβαρδισμών στο Ιράν, έφερε αντεπίθεση της Τεχεράνης με βάσεις στο Κουβέιτ…

Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 5000 οι νεκροί από τους σεισμούς – Οργή για την κρατική διαχείριση

AP26182749586315

Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 5000 οι νεκροί από τους σεισμούς – Οργή για την κρατική διαχείριση

Καταγγελίες για ιδιώτες που ζητούν έως και 1300 δολάρια για να βγάλουν πτώματα από τα…

Πλήγμα σε αποθήκη πυρομαχικών Κούρδων μαχητών – Για έβδομη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδίζουν το Ιράν οι ΗΠΑ

image 12

Πλήγμα σε αποθήκη πυρομαχικών Κούρδων μαχητών – Για έβδομη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδίζουν το Ιράν οι ΗΠΑ

Τον θάνατο μαχητών μιας συντονιζόμενης με τις ΗΠΑ κουρδικής παράταξης ανέφεραν κουρδικά μέσα