Γάζα: Σε εξέλιξη νέα απελευθέρωση 10 ομήρων από τη Χαμάς

Οι απελευθερωμένοι όμηροι θα βρίσκονται στα χέρια των Ισραηλινών εντός της ώρας.

AP23318478935928

Ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς των 10 ομήρων που παραδίδονται από τη Χαμάς στον Ερυθρό Σταυρό στη Γάζα.

Μία πέμπτη ομάδα ομήρων παρέδωσε η Χαμάς στον Ερυθρό Σταυρό στη Γάζα, σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές, εν μέσω της παράτασης της εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Οι απελευθερωμένοι όμηροι θα βρίσκονται στα χέρια των Ισραηλινών εντός της ώρας.

Πρόκειται για 10 ομήρους, που από τον Ερυθρό Σταυρό θα βρεθούν στα χέρια των Ισραηλινών, την ώρα που διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη πιέζοντας για νέα παράταση στην κατάπαυση του πυρός, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλουμενη αξιωματούχους της Αιγύπτου και του Κατάρ.

Άλλοι 20 όμηροι που κρατούνται στη Γάζα θα απελευθερωθούν από την ένοπλη ομάδα εντός των επόμενων 48 ωρών, κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζέντ αλ Ανσάρι.

Ο Ανσάρι, στη σημερινή του εβδομαδιαία ενημέρωση, είπε ότι οι τέσσερις πρώτες ημέρες της εκεχειρίας «χρησιμοποιήθηκαν για να αυξηθεί ο αριθμός των ομήρων που αναγνωρίζει η Χαμάς».

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε υποσχεθεί νωρίτερα ότι θα απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την αποστολή μας: Την επιστροφή όλων των απαχθέντων, την εξάλειψη της Χαμάς πάνω και κάτω από το έδαφος και την υπόσχεση ότι η Γάζα δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για τους πολίτες του Ισραήλ».