Newsroom

Newsroom

Γάζα: O ηγέτης της Χαμάς μαθαίνει ότι σκοτώθηκαν οι 3 γιοι και τα εγγόνια του – «Ας συνεχίσουμε την ξενάγηση…» (video)

«Ο εχθρός έχει αυταπάτες αν νομίζει ότι με τον θάνατο των γιων μου η Χαμάς θα αλλάξει στάση», τονίζει ο Ισμαήλ Χανίγια

Χαμάς

Η στιγμή που ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια μαθαίνει ότι οι τρεις γιοι του και κάποια από τα εγγόνια του έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έχει αποτυπωθεί σε βίντεο.

Ένας συνεργάτης του τον ενημερώνει για το τι συνέβη, εκείνος όμως αντιδρά με απίστευτη ψυχραιμία. Αφού λέει ότι ήταν προφανώς θέλημα του Θεού, οι συνεργάτες του τον ρωτούν αν θέλει να διακόψει την ξενάγηση που του κάνουν σε ένα νοσοκομείο και εκείνος απαντά:

«Οχι, γιατί, ας συνεχίσουμε…»

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι σκότωσαν τους τρεις γιους του Χανίγια, υποστηρίζοντας ότι ήταν τρομοκράτες, ενώ όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ, η στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα έγινε χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το ισραηλινό πρακτορείο Walla αναφέρει ότι δεν είχαν ενημερωθεί ούτε ο Νετανιάχου ούτε ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ και η αεροπορική επιδρομή ήταν μια στρατιωτική επιχείρηση που συντονίστηκε και εκτελέστηκε από τον ισραηλινό στρατό (IDF) και την Σιν Μπετ, την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ.

Οι Αμίρ, Μοχάμεντ και Χαζέμ Χανίγια είχαν στοχοποιηθεί ως τρομοκράτες και όχι επειδή ήταν οι γιοι του ηγέτη της Χαμάς, όπως σημειώνει ο ισραηλινός στρατός και σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι της Γάζας.

Χανίγια: «Ο εχθρός έχει αυταπάτες αν νομίζει ότι με τον θάνατο των γιων μου η Χαμάς θα αλλάξει στάση»

Ο θάνατος των γιων του Χανίγια εκτιμάται ότι ενδέχεται να περιπλέξει τις διαπραγματεύσεις με στόχο τη διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα με αντάλλαγμα την επιστροφή των 133 Ισραηλινών ομήρων που πιστεύεται ότι εξακολουθούν να κρατούνται στον πολιορκημένο θύλακα.

Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια δήλωσε, την Τετάρτη, ότι η Χαμάς είχε «σαφείς και συγκεκριμένες» απαιτήσεις για να συμφωνήσει σε οποιαδήποτε παύση στις μάχες.

AP24086404872327
Hamas chief Ismail Haniyeh speaks during his meeting with Iranian Foreign Minister Hossein Amirabdollahian in Tehran, Iran, Tuesday, March 26, 2024. (AP Photo/Vahid Salemi)

«Ο εχθρός έχει αυταπάτες αν πιστεύει ότι η στοχοποίηση των γιων μου, στο αποκορύφωμα των διαπραγματεύσεων και προτού το κίνημα στείλει την απάντησή του, θα ασκήσει πίεση στη Χαμάς ώστε να αλλάξει θέση», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζαγοράκης: Απάντηση σε Κακλαμάνη για το “ξεφόρτωμα” – «Είμαι Εθνική Ελλάδος και τώρα είμαι ΠΑΣΟΚ»

Κασσελάκης: Ανοίγει σήμερα το σπίτι του (κανονικά) στον Ευαγγελάτο – Η τρολ ανακοίνωση του MEGA

Δημοσκόπηση Alco: Επιδεινώνεται η αντίδραση κατά της κυβέρνησης – Αλαζονεία καταλογίζουν πάνω από 6 στους 10 (video)

Καταπέλτης η Καρυστιανού: «Γκανγκστερικού τύπου συγκάλυψη που θα ζήλευε και ο πιο ευφάνταστος συγγραφέας»