Newsroom

Newsroom

Γάζα: Η ισραηλινή αεροπορία κατεδάφισε 13όροφη πολυκατοικία με 44 οικογένειες

  Τον τρόμο σκόρπισε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο κέντρο της πόλης της Γάζας, καθώς κατέστρεψε πολυκατοικία 13 ορόφων. Οι πρώτες…

gaza 34

 

Τον τρόμο σκόρπισε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο κέντρο της πόλης της Γάζας, καθώς κατέστρεψε πολυκατοικία 13 ορόφων. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 17 τραυματίες, ανακοίνωσαν ο ισραηλινός στρατός και αξιωματούχοι υγείας της Γάζας.

Ισραηλινή στρατιωτική εκπρόσωπος δήλωσε πως το κτίριο, το οποίο κατέρρευσε πλήρως, χρησιμοποιείτο ως κέντρο διοίκησης από μαχητές της Χαμάς. Κάτοικοι της περιοχής είπαν πως στο κτίριο έμεναν 44 οικογένειες.

Οικογένεια ξεκληρίστηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό

Πέντε Παλαιστίνιοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν όταν το σπίτι τους επλήγη από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας, 47η ημέρα της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε από το πρωί του Σαββάτου είκοσι στόχους στο έδαφος αυτό και σε βομβαρδισμό επλήγη το σπίτι αυτό.

Τα πέντε θύματα –ένας 28χρονος άνδρας, η σύζυγός του, 26 ετών, οι γιοι τους, τριών και τεσσάρων ετών αντίστοιχα και η 45χρονη θεία του άνδρα– έχασαν τη ζωή τους μέσα στο σπίτι τους κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό του Νουσεϊράτ.

Τουλάχιστον 81 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα από την επανάληψη των εχθροπραξιών την Τρίτη, εννέα ημέρες μετά την εφαρμογή της προσωρινής εκεχειρίας. Από την έναρξη της σύγκρουσης στις 8 Ιουλίου, τουλάχιστον 2.097 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκ των οποίων το 70,73% είναι άμαχοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Σύμφωνα με τη Unicef, τουλάχιστον 480 παιδιά, ηλικίας από 10 ημερών έως 17 ετών, έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης.

“Η Χαμάς θα πληρώσει ακριβά την επίθεση αυτή”, προειδοποίησε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου που υποσχέθηκε κλιμάκωση των επιχειρήσεων.

Επανάληψη των συνομιλιών ζητά ο Αμπάς

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς ζήτησε να επαναληφθούν γρήγορα οι συνομιλίες που διεξάγονται με τη μεσολάβηση του Καΐρου ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους και την περασμένη εβδομάδα απέτυχαν να βάλουν ένα τέλος στην κρίση στη Γάζα.

“Ο κύριος στόχος μου είναι οι συνομιλίες για εκεχειρία να επαναληφθούν στην Αίγυπτο το συντομότερο δυνατόν για να αποφύγουμε περισσότερα θύματα και θυσίες”, δήλωσε ο Αμπάς σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο αφού συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος πρόσθεσε πως η Αίγυπτος “θα προσκαλέσει” την ισραηλινή και την παλαιστινιακή αντιπροσωπείες “να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις για μια διαρκή εκεχειρία”.

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…