Γάζα: Έκκληση ανθρωπιστικών οργανώσεων για μόνιμη εκεχειρία

«Η ανθρωπιστική παύση που συμφωνήθηκε μεταξύ των ένοπλων ομάδων στη Γάζα και το Ισραήλ πρέπει να ανοίξει το δρόμο για μια διαρκή κατάπαυση του πυρός».

γαζα θυματα

«Λίγες μέρες δεν είναι αρκετός χρόνος για να αντιμετωπιστεί η τεράστια ανάγκη στη Γάζα μετά από έξι εβδομάδες μαχών και καταστροφών», λέει ο Γιαν Έγκελαντ, γενικός γραμματέας του Νορβηγικού Συμβουλίου Προσφύγων.

«Η ανθρωπιστική παύση που συμφωνήθηκε μεταξύ των ένοπλων ομάδων στη Γάζα και το Ισραήλ πρέπει να ανοίξει το δρόμο για μια διαρκή κατάπαυση του πυρός», ανέφερε ο Έγκελαντ σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ, πρώην Twitter.

«Χρειαζόμαστε απεριόριστη πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια και εγγυήσεις ασφάλειας σε όλη τη Γάζα για να υποστηρίξουμε μια μακροπρόθεσμη ανάκαμψη. Απαιτείται μια διαρκής κατάπαυση του πυρός για να αποφευχθούν περαιτέρω θάνατοι αμάχων και να παρέχεται ασφάλεια σε ανθρώπους που χρειάζονται ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική βοήθεια», πρόσθεσε.

«Τα παιδιά είναι τραυματισμένα και πολλά αντιμετωπίζουν ένα μέλλον χωρίς τους γονείς και τα αδέρφια τους. Χρειάζονται επείγουσα, μακροπρόθεσμη βοήθεια. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσω μιας διαρκούς κατάπαυσης του πυρός», ανέφερε ο Έγκελαντ.

Άγρια οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη-Τους χτύπησαν ενώ έκαναν τζόκινγκ και τους άφησαν αιμόφυρτους

οπαδικη βια 1

Άγρια οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη-Τους χτύπησαν ενώ έκαναν τζόκινγκ και τους άφησαν αιμόφυρτους

Οι δράστες τους έριξαν στο έδαφος και τους ξυλοκοπούσαν με μανία, ενώ φεύγοντας πήραν τις…