Γαύδος: «Η κοπέλα σίγουρα θα ζούσε σήμερα αν έφτανε εγκαίρως στο νοσοκομείο», λέει ο ιατροδικαστής

«Τα τραύματά της θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν ακόμα και χωρίς χειρουργική επέμβαση» τόνισε ο ιατροδικαστής, επιβεβαιώνοντας τις φωνές που από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για ολιγωρία των αρχών.

gavdos1 1

«Αν το κορίτσι έφτανε εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο, τώρα σίγουρα θα ζούσε» επισήμανε ο ιατροδικαστής Κρήτης, Σταμάτης Μπελιβάνης, μιλώντας στον Αnt1 αναφερόμενος στην υπόθεση της άτυχης 28χρονης Κορίνας Λαυράνου που έχασε τη ζωή της όταν λύθηκε το χειρόφρενο του αυτοκινήτου και βρέθηκε στον γκρεμό.

Επισημαίνοντας την τραγική απουσία ελικοπτέρου ΕΚΑΒ στην Κρήτη, ο ιατροδικαστής απέδωσε το θάνατο της κοπέλας στην πολύωρη καθυστέρηση των σωστικών μέσων.  «Τα τραύματά της θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν ακόμα και χωρίς χειρουργική επέμβαση» είπε ο ίδιος επιβεβαιώνοντας τις φωνές που από την πρώτη στιγμή έκαναν λόγο για ολιγωρία των αρχών.

«Οι κακώσεις της δεν ήταν καθόλου τρομακτικές. Η τραυματίας έζησε δύο με δυόμιση ώρες με ρήξη στον πνεύμονα. Αν το κορίτσι έφτανε εγκαίρως σε κάποιο νοσοκομείο, τώρα σίγουρα θα ζούσε. Αρχικά, τα τραύματά της θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί χωρίς καν επέμβαση! Με μια απλή τοποθέτηση συσκευασίας αποσυμφορισμού αιμοπνευμοθώρακα, η οποία τοποθετείται στο ΤΕΠ κάθε νοσοκομείου, η φοιτήτρια σήμερα θα ήταν ζωντανή» ανέφερε ο ίδιος.

Η τοποθέτηση του ιατροδικαστή δικαιώνει τις καταγγελίες των οικείων της άτυχης κοπέλας, ότι η αργοπορία ως προς τη διακομιδή της υπήρξε κρίσιμη για τη ζωή της.

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

Ρομπότ

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι», ανέφερε το Ρομπότ…

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

δικαστηριο 3

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

1.000 περίπου δικογραφίες έτοιμες για κάψιμο είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της, ενώ άλλες στο…