Γαβριήλ Σακελλαρίδης: "Οι θέσεις μας απευθύνονται στην κοινή λογική"

Μιλώντας στο κανάλι Έψιλον και τον Άκη Παυλόπουλο, ο υποψήφιος δήμαρχος με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδης σημείωσε ότι «αντίπαλός…

sakelaridis 1

Μιλώντας στο κανάλι Έψιλον και τον Άκη Παυλόπουλο, ο υποψήφιος δήμαρχος με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδης σημείωσε ότι «αντίπαλός του είναι τα προβλήματα της πόλης και όχι οι άλλοι συνυποψήφιοι, οι οποίοι ούτως ή άλλως έχουν ήδη δοκιμαστεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο». «Ο κόσμος δεν έχει και την καλύτερη μνήμη από την διαχείριση που έχουν κάνει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για τον κ. Καμίνη, είπε: «Ο κ. Καμίνης επαίρεται για μία εξυγίανση, αλλά δεν μιλάει για τα αποτελέσματα αυτής της εξυγίανσης. Έχουν καταρρεύσει όλες οι δομές του δήμου. Ένα απλό παράδειγμα είναι ότι δεν έρχονται προμηθευτές για απλά πράγματα, για λάμπες και άσφαλτο, γιατί ξέρουν ότι δεν θα πληρωθούν».

Στον αντίποδα αυτής της λογικής, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι «ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει σε εσωτερική ανακατανομή των υπαρχόντων πόρων με έμφαση στις κοινωνικές ανάγκες». «Για παράδειγμα, η σύνδεση του Δημοτολογίου με τα ΚΕΠ δόθηκε εργολαβία ύψους 900.000 ευρώ, όταν υπάρχουν αξιόλογες και ικανές υπηρεσίες του δήμου για να το πράξουν αυτό. Το ίδιο συμβαίνει και με τις επισκευές των απορριμματοφόρων κλπ. Άρα, υπάρχουν οι τρόποι. Να βάλουμε τις σωστές προτεραιότητες πρέπει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σακελλαρίδης επανέλαβε, ότι το αίτημα για ασφάλεια είναι αίτημα όλων των πολιτών, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται «ουσιαστική και αποτελεσματική αστυνόμευση στα σημεία, όπου δρα το οργανωμένο έγκλημα». Επίσης, τόνισε ότι «δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται φαντεζί όροι, όπως η μητροπολιτική αστυνομία την ώρα, που περνάει νομοσχέδιο στη Βουλή για την αναδιοργάνωση της Αστυνομίας, το οποίο για το Δήμο της Αθήνας προβλέπει καταργήσεις και συγχωνεύσεις αστυνομικών τμημάτων».

Επίσης, δήλωσε ότι διεκδικεί την επαναφορά του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία έχει να επιτελέσει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ποιότητας ζωής στην Αθήνα. Επεσήμανε όμως, ότι το όπλο της δημοτικής αστυνομίας πρέπει να είναι το στυλό και όχι το περίστροφο.

Για τα ζητήματα του παραεμπορίου και της εύρυθμης λειτουργίας της εμπορικής δραστηριότητας τόνισε ότι το παραεμπόριο είναι αναμφίβολα πληγή για τον εμπορικό κόσμο. Επανέλαβε ότι θα πρέπει οι αρμόδιοι θεσμοί του κράτους να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν τους πάνω κρίκους της αλυσίδας και να μην εξαντλούνται σε επικοινωνιακές επιχειρήσεις που δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Τόνισε επίσης ότι υποστηρίζει τη χωροθέτηση υπαίθριων διεθνών αγορών για νόμιμα προϊόντα, υπενθυμίζοντας ότι αποτελεί πρόταση του κ. Καμίνη από το 2010, που δεν υλοποίησε.

Όσον αφορά την καθίζηση της εμπορικής δραστηριότητας, σημείωσε ότι αυτή προκαλείται από τη λιτότητα, τα χαράτσια και την απελευθέρωση του ωραρίου. «Λουκέτα μπαίνουν εξαιτίας όλων αυτών», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «στον κόσμο λείπουν τα χρήματα για να καταναλώσει και όχι ο χρόνος».

 

Ο κ. Σακελλαρίδης για όλα αυτά τα θέματα τόνισε, ότι οι θέσεις της Ανοιχτής Πόλης θα βρουν απήχηση στο μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών, γιατί απευθύνονται στην κοινή λογική. 

 

 

 

Ερντογάν: Νευρίασε με ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου» (video)

Καταγραφή 22

Ερντογάν: Νευρίασε με ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου» (video)

Υποδείξεις σε Ισπανό δημοσιογράφο, μετά από ερώτηση του τελευταίου, έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ…

Κασσελάκης σε Πρετεντέρη: «Μη διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου» – Η σπόντα στη Τζίμα για τον Μητσοτάκη (video)

profile player 960x540 16

Κασσελάκης σε Πρετεντέρη: «Μη διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου» – Η σπόντα στη Τζίμα για τον Μητσοτάκη (video)

Έντονη διαφωνία με τον Γιάννη Πρετεντέρη είχε ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ο δημοσιογράφος έκανε αναφορά…

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

image 4

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

Δικαιώθηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι από το εφετείο Αθηνών