Newsroom

Newsroom

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: "Η παράταξη μας είναι γειωμένη στην κοινωνία"

Στο πρώτο ραδιοφωνικό debate με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο στον REAL fm, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μίλησε…

sakelaridis 0

Στο πρώτο ραδιοφωνικό debate με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο στον REAL fm, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μίλησε για τα προβλήματα της Αθήνας, τα οποία χαρακτήρισε πολιτικά, αναφέρθηκε αρκετές φορές στην ανάγκη να αξιοποιηθεί το νέο ανθρώπινο δυναμικό της πόλης για την εύρεση λύσεων και εξέφρασε τη γνώμη ότι η παράταξη του έχει εμπειρία και είναι γειωμένη μέσα στην κοινωνία.

Αποσπάσματα από την τοποθέτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη:

“Προέρχομαι από μία συλλογικότητα, από μία δημοτική παράταξη, η οποία έχει μία συσσωρευμένη εμπειρία. Έχει μία εμπειρία σε σχέση με τα προβλήματα της πόλης, είναι γειωμένη μέσα στην κοινωνία. Ξέρει, λειτουργεί εδώ και 8 χρόνια και αυτό αποτελεί για μένα μία πολύ μεγάλη παρακαταθήκη. Αν θέλουμε να επιλέξουμε τον καλύτερο διαχειριστή, τότε δεν θα ήταν ανάγκη να κάνουμε εκλογές. Θα βγάζαμε μία αγγελία για να βρούμε τον καλύτερο τεχνοκράτη. Εμείς πιστεύουμε ότι τα προβλήματα στον δήμο της Αθήνας είναι πολιτικά, χρειάζονται πολιτική αντιμετώπιση και πρέπει να έχουν πολιτικές λύσεις.

Η σημερινή κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία ισοδυναμεί με διάλυση υπηρεσιών που θα έπρεπε να προσφέρουν έργο στους πολίτες σε μια δύσκολη εποχή, είναι αποτέλεσμα και των κεντρικών πολιτικών του μνημονίου. Το μνημόνιο δεν είναι απλά μια ξύλινη λέξη. Είναι οι επιπτώσεις που έχει στις ζωές όλων μας. Ο κ. Καμίνης επαίρεται ότι έχει κάνει μια δήθεν οικονομική εξυγίανση, τη στιγμή που η εξυγίανση αυτή βασίζεται στην κατάρρευση των δομών του δήμου. Εμείς λέμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος για το δήμο της Αθήνας και αυτόν το διαφορετικό δρόμο τον εκφράζουμε εμείς καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δεν μπορεί να ξεχνά, ούτε να περιμένει ότι οι πολίτες θα ξεχάσουν ότι, όταν κάνει κριτική στον κ. Καμίνη σε σχέση με τις απολύσεις συμβασιούχων και την περικοπή των πόρων της αυτοδιοίκησης, πρέπει να μιλήσει και για τις δικές του πολιτικές ευθύνες ως βουλευτής της κυβέρνησης. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος έχει ψηφίσει όλα αυτά τα οποία με τόση ευχαρίστηση εφάρμοσε ο κ. Καμίνης στο δήμο της Αθήνας.

Εμείς έχουμε μια πολύ συγκεκριμένη άποψη για το τι θέλουμε να κάνουμε, έχουμε ένα πολύ θετικό όραμα. Στον πυρήνα αυτού του προγράμματος βρίσκονται οι άνθρωποι της Αθήνας. Δεν έχουμε χώρο για ιλουστρασιόν περιτυλίγματα της κατάστασης. Δεν έχουμε χώρο να βάλουμε  τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Δεν έχουμε πρόγραμμα που θα μας το φτιάξουν επικοινωνιολόγοι και επικοινωνιακές ομάδες. Το πρόγραμμα μας βγαίνει από τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων.

Εμείς ζούμε στην Αθήνα και ξέρουμε τα προβλήματα καλύτερα από ότι τα ξέρει η κυβέρνηση. Ξέρουμε γιατί βάζει ο κόσμος λουκέτα. Θέλουμε, λοιπόν, να αξιοποιήσουμε όλο το νέο κόσμο, ο οποίος βλέπει τα προσόντα του, τις δεξιότητες του να απαξιώνονται επειδή τον έχουν καταδικάσει σε ανεργία. Εμείς θα ενισχύσουμε την οικονομική δραστηριότητα με έμφαση στους κοινωνικούς συνεταιρισμούς και τα συνεργατικά εγχειρήματα. Θέλουμε ο Δήμος να αξιοποιήσει νέους μηχανικούς, νέους πληροφορικάριους,  νέους επιστήμονες, στους οποίους θα δώσουμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητες τους. Να μην μεταναστεύουν στο εξωτερικό αλλά ταυτόχρονα να νιώθουν και οι ίδιοι και οι οικογένειες τους  ότι πραγματικά άξιζαν οι κόποι να σπουδάσουν.

Είναι εύκολο να μιλάμε για καθαριότητα και καθαρή πόλη. Και είναι εύκολο να τα λέμε τρεις μήνες πριν τις εκλογές . Όμως, όταν απολύονται συμβασιούχοι από την καθαριότητα, όταν ξέρουμε ότι θα απολυθούν και άλλοι, πώς να μιλάμε για καθαρή πόλη;

Για εμάς ο τουρισμός είναι ένα από τα βασικά κλειδιά  για την οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Όλοι αναγνωρίζουμε ότι το πρόβλημα στην Αθήνα είναι ότι η πόλη μας αποτελεί ένα κέντρο-τράνζιτ για να πηγαίνουν οι τουρίστες στα νησιά. Κάθονται μια μέρα στην Αθήνα, κάνουν μια βόλτα στην Πλάκα και μετά φεύγουν για τα νησιά. Το ζήτημα είναι πως θα μπορέσουμε να τους κρατήσουμε κάποιες μέρες παραπάνω στην πόλη. Αυτό για να το κάνεις πρέπει να δώσεις έμφαση σε σημεία πολιτισμού, αξιοθέατα, αρχαιολογικά μνημεία, τα οποία έχουν υποβαθμιστεί συστηματικά και από τα εκάστοτε υπουργεία πολιτισμού και από τον Δήμο. Για παράδειγμα, η Ακαδημία Πλάτωνος. Βρίσκεται σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας και δεν ασχολείται κανείς μαζί της ως αρχαιολογικό μνημείο. Ασχολούνται μόνο για real estate. Θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε αυτήν την περιοχή σε τουριστικό προορισμό για να δώσουμε και στην ευρύτερη περιοχή της 4ης δημοτικής κοινότητας  τη δυνατότητα να αναπνεύσει.

Αυτό που θέλω προσωπικά να ζητήσω από τους δημότες της Αθήνας είναι να έχουν υψηλές προσδοκίες από το δήμαρχο τους. Ο δήμος της Αθήνας έχει ρόλο. Δεν είναι ένα δεκαπενταμελές συμβούλιο”.

To αιχμηρό υπονοούμενο της Μαρίας Μπακοδήμου για την Ζήνα Κουτσελίνη: «Aντί να τοποθετηθεί, πήγε στο cheeseburger» (Video)

mpakodimou zina sxolio

To αιχμηρό υπονοούμενο της Μαρίας Μπακοδήμου για την Ζήνα Κουτσελίνη: «Aντί να τοποθετηθεί, πήγε στο cheeseburger» (Video)

Για την αποτυχημένη επίκληση στο συναίσθημα που έκανε η Ζήνα Κουτσελίνη μετά τον σάλο που…

Φωτιά-Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη το σκάφος «Περσεφόνη» από όπου έπεσαν τα πυροτεχνήματα-Αναμένεται να συλληφθεί ο καπετάνιος του σκάφους

persefoni1

Φωτιά-Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη το σκάφος «Περσεφόνη» από όπου έπεσαν τα πυροτεχνήματα-Αναμένεται να συλληφθεί ο καπετάνιος του σκάφους

Στη μαρίνα της Βουλιαγμένης καταπλέει το μεσημέρι του Σαββάτου το τουριστικό ενοικιαζόμενο σκάφος «Περσεφόνη» για…