Newsroom

Newsroom

Γαύδος: Μητέρα δύο μαθητών ζητάει σχολείο για τα παιδιά της – Εμφανή τα κενά της πολιτείας

«Ντροπή μια μάνα που ζει στα σύνορα να παρακαλεί για σχολείο».

5374314 2

Την πρόθεση της να μην αφήσει τη Γαύδο και να μετοικήσει σε περιοχή της Κρήτης προκειμένου να παιδιά της να μπορέσουν να πάνε στο Γυμνάσιο διατύπωσε μιλώντας στον Γαύδος fm 88.8 η μητέρα των δύο μαθητών κ. Έφη Γεωργακά.

Την ίδια στιγμή η οικογένεια ,της οποίας τα δύο από τα τρία παιδιά θα φοιτήσουν σε γυμνάσιο, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, μια ανάσα πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Εμείς επιλέξαμε να κάνουμε την οικογένεια μας εδώ. Ο σύζυγος μου ζει όλη του τη ζωή στο νησί κι εγώ βρίσκομαι εδώ δεκαπέντε χρόνια και υπεραγαπώ τον τόπο. Τα παιδιά μας είναι ευτυχισμένα εδώ και δεν θέλουμε να φύγουμε».

Η ίδια, φανερά απογοητευμένη από την απροθυμία της πολιτείας να στηρίξει τους ακρίτες αρνούμενη να ιδρύσει γυμνάσιο, διερωτάται «ποιος είναι αυτός που θα κρίνει τι είναι καλύτερο για τα παιδιά. Δεν μπορεί η πολιτεία να ανοίξει στα σύνορα της Ελλάδας ένα γυμνάσιο ενώ μπόρεσε να δημιουργήσει δήμο τιμής ένεκεν επειδή βρισκόμαστε στα σύνορα;».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής με έγγραφο του προς το Υπουργείο Παιδείας, ζήτησε τη θεσμοθέτηση οικονομικού βοηθήματος για τους μαθητές των ακριτικών νησιών στα οποία δεν λειτουργούν Γυμνάσια και Λύκεια προκειμένου να υποστηριχθούν οι οικογένειές τους, για μπορούν τα παιδιά να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, αίτημα στο οποίο συμφώνησε η δημοτική αρχή της Γαύδου.

«Ως Δήμος δεν διαθέτουμε ούτε την κατάλληλη τεχνογνωσία, ούτε την αρμοδιότητα να αποφασίσουμε για το πού είναι ορθό παιδαγωγικά, κοινωνικά και ακαδημαϊκά να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους τα παιδιά, κάτι που υπονοείται από την επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων με την οποία συμφωνούμε και που από τη μεριά μας ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας που έχει την ευθύνη να αποφασίσει και να πράξει» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμος Γαύδου.

Η οικογένεια ωστόσο των τριών από τα συνολικά τέσσερα παιδιά που ζουν μόνιμα στην ακριτική Γαύδο, δεν αποδέχεται την οικονομική ενίσχυση ξεκαθαρίζοντας πως δεν ζητά αντάλλαγμα για να εγκαταλείψει το νησί, αλλά κίνητρα για να παραμείνει σε αυτό δημιουργώντας τους μελλοντικούς πολίτες του μικρότερου δήμου της ελληνικής επικράτειας.

Η μητέρα της Κέλλυς και του Νικόλα, αυριανών μαθητών του γυμνασίου που ακόμη δεν γνωρίζουν που θα τους βρει το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, έχει απευθυνθεί μέχρι και στον Πρωθυπουργό. Η φωνή της όμως, αν και αντηχεί από το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης σε κάθε σπιθαμή ελληνικής γης, δεν έχει ακουστεί στο πρωθυπουργικό γραφείο το οποίο δεν έχει δώσει την παραμικρή απάντηση.

«Είναι ντροπή για την πολιτεία, μια μάνα που μεγαλώνει τρία παιδιά στα σύνορα της Ελλάδας μας να παρακαλάει να ανοίξει ένα σχολείο» σημειώνει η κ. Έφη Γεωργακά Λουγιάκη, ελπίζοντας έστω την ύστατη στιγμή, το Υπουργείο να πράξει το χρέος του απέναντι στους ακρίτες.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…