Γάμος και τεκνοθεσία για όλους: Αναμονή για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει κατατεθεί και αναμένονται οι αντιδράσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και των υπολοίπων κομμάτων.

athens pride 2017 1

Τη μπάλα στο γήπεδο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. πέταξε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή την πρόταση νόμου που κατέθεσε την Παρασκευή η αξιωματική αντιπολίτευση και αφορά την ισότητα στο γάμο αλλά και το δικαίωμα τεκνοθεσίας σε όλα τα ζευγάρια.

Όμως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «προσπαθεί να αλλάξει την ιστορία», με αφορμή δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο του Athens Pride.

Συγκεκριμένα, κατά το σύντομο διάλογο που ο είχε ο Αλ. Τσίπρας με τον Γιώργο Καπουτζίδη, που ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής της χθεσινής βραδιάς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές για τη στάση της τότε αντιπολίτευσης σχετικά με τα νομοσχέδια υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

«Εγώ θα κάνω μία ευχή, ως πολυκομματικός παρουσιαστής. Εύχομαι να συνεργαστείτε όλοι, γιατί όπως η σημαία μας έχει πολλά χρώματα θέλουμε και αυτά τα δικαιώματα να έχουν πολλά χρώματα. Θα είναι νίκη για μας να μπορέσετε όλες οι παρατάξεις μαζί να περάσετε αυτές τις αλλαγές» είπε ο Γ. Καπουτζίδης.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Μακάρι, η εμπειρία δείχνει ότι δεν είναι πάντα εύκολο. Όσα περάσαμε όταν ήμασταν κυβέρνηση, τα περάσαμε μόνοι μας δυστυχώς, τώρα είμαστε αντιπολίτευση και καταθέτουμε μία πρόταση και θα ήταν χαρά μας να την υιοθετήσει η σημερινή κυβέρνηση και να την ψηφίσουμε μαζί».

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Για άλλη μια φορά, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αλλάξει την ιστορία» αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., Δημήτρης Μάντζος.

«Όσο και να τον δυσαρεστεί, η αλήθεια είναι ότι το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης το 2015 και για την ταυτότητα φύλου το 2017 υιοθετήθηκαν και έγιναν νόμοι του Κράτους χάρη στις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατικής Συμπαράταξης) και του Ποταμιού. Αντιθέτως αυτοί που καταψήφισαν ήταν ο κυβερνητικός του εταίρος κ. Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες» γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Μάντζος και συμπληρώνει: «Όταν, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι “πέρασε μόνος του” τις σχετικές προτάσεις το μυαλό μας μπορεί να πηγαίνει στην “μοναξιά” που του προκάλεσε στα κυβερνητικά έδρανα ο ακροδεξιός συνεταίρος που ο ίδιος επέλεξε και επέβαλε και τις δυο φορές που είχε την ευκαιρία. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία εμπεριέχει γενναία δόση πολιτικής υποκρισίας και θράσους».

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε: «Ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Μαντζος ξέχασε ότι η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, το πλαίσιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και το δικαίωμα αναδοχής στα ομόφυλα ζευγάρια ήταν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που τα έφερε στη Βουλή και τα ψήφισε. Ό,τι δίσταζαν να κάνουν επί χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έγιναν πράξη από μια κυβέρνηση που δεν λογάριαζε το πολιτικό κόστος. Τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές».

Ωστόσο, πρόσθεσε ο Ν. Ηλιόπουλος, «δεν απάντησε στο μείζον: θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ισότητα στον γάμο; Δεν έχουμε ακούσει κάτι μέχρι στιγμής».

Πηγή:efsyn.gr

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…