Newsroom

Newsroom

Game over για τον «Σούπερ Μάριο»: Παραιτείται ο Ντράγκι

«Και η καρδιά των κεντρικών τραπεζιτών κάποιες φορές χρησιμοποιείται»

AP - Ντραγκι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι μεταβαίνει στο προεδρικό μέγαρο Κυρινάλιο για να συναντήσει τον πρόεδρο της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Πιο αναλυτικά, μετά από ενθουσιώδες χειροκρότημα των μελών της ολομέλεια της βουλής, ο Μάριο Ντράγκι πριν λίγο δήλωσε: «Υπό το φως της χθεσινής ψήφου της γερουσίας ζητώ να διακοπεί προσωρινά η συνεδρίαση, διότι μεταβαίνω στον πρόεδρο της δημοκρατίας, για να του ανακοινώσω τις αποφάσεις μου». Ο Ντράγκι αναμένεται να παραιτηθεί οριστικά από πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Ευχαριστώ, και η καρδιά των κεντρικών τραπεζιτών κάποιες φορές χρησιμοποιείται», είπε τέλος ο Ντράγκι συγκινημένος από τα χειροκροτήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι έλαβε μόνον 95 θετικές ψήφους, στην γερουσία της Ρώμης, κατά την διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης. Οι γερουσιαστές που καταψήφισαν την κυβέρνηση, ήταν 38. Στην ψηφοφορία δεν πήραν μέρος τα Πέντε Αστέρια, η Λέγκα και η Φόρτσα Ιτάλια. Υπενθυμίζεται ότι στην ιταλική γερουσία, για την απόλυτη πλειοψηφία, απαιτούνται 158 ψήφοι.