Newsroom

Newsroom

Γαλλίδα βουλευτής καταδικάστηκε σε φυλάκιση για υπόθεση διαφθοράς

Μπορεί στην Ελλάδα πολιτικά πρόσωπα σπανίως να καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη για υποθέσεις διαφθοράς, δε συμβαίνει όμως το ίδιο με…

Μπορεί στην Ελλάδα πολιτικά πρόσωπα σπανίως να καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη για υποθέσεις διαφθοράς, δε συμβαίνει όμως το ίδιο με το εξωτερικό. Η Σιλβί Αντρέ, βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην περιφέρεια της Μασσαλίας, καταδικάστηκε από τη γαλλική δικαιοσύνη σε φυλάκιση τριών ετών, εκ των οποίων τα δύο με αναστολή για μια υπόθεση διαφθοράς.

Η δίκη είχε διεξαχθεί το Μάρτιο. Η 51χρονη Αντριέ είχε παρουσιαστεί στο δικααστήριο μεταξύ 20 ακόμα κατηγορουμένων. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει ποινή δύο ετών φυλάκισης με αναστολή, 50.000 ευρώ πρόστιμο και πέντε χρόνια μη εκλεξιμότητας. Οι δικηγόροι της είχαν καταγγείλει “πολιτική παγίδα” και ζητούσαν την απόλυσή της από το δικαστήριο.

Η γαλλίδα βουλευτής διώκονταν για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ από επιδοτήσεις στα πολιτικά κόμματα, για σκοπούς που αφορούσαν την εκλογική της πελατεία. Η έρευνα ξεκίνησε το 2007 μετά την ειδοποίηση προς τη δικαιοσύνη ενός οργάνου κατά της διαφθοράς του υπουργείου Οικονομικών για ύποπτη ροή κεφαλαίων σε λογαριασμούς εταιριών της Μασσαλίας.

Οι εταιρίες-φαντάσματα όπως αποδείχτηκαν, ιδρύθηκαν για να μισθοδοτούν πρόσωπα που βοηθούσαν την Αντριέ στην προεκλογική της εκστρατεία στη βόρεια Μασσαλία. Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιούνιο η Αντριέ επανεξελέγη βουλευτής στο δεύτερο γύρο, αντιμετωπίζοντας υποψήφιο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…