Γαλλία: Συνεχίζει πτωτικά η δημοτικότητα Ολάντ-Βαλς

Σε πτωτική πορεία παραμένει και το Σεπτέμβρη η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, αλλά και του Γάλλου πρωθυπουργού, Μανουέλ…

Σε πτωτική πορεία παραμένει και το Σεπτέμβρη η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, αλλά και του Γάλλου πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς, σύμφωνα με τα στοιχεία του βαρομέτρου Ipsos/Le Point που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Το 83% των Γάλλων έχει αρνητική άποψη για τους χειρισμούς του προέδρου της Δημοκρατίας. Από αυτούς, το ποσοστό εκείνων που έχουν «πολύ αρνητική» άποψη αυξήθηκε κατά 10 μονάδες, φτάνοντας το 50% σε σχέση με το 40% που ήταν τον Αύγουστο.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό αντιδημοφιλίας που έχει συγκεντρώσει ο Ολάντ μετά την ανάδειξή του στην προεδρία της χώρας, τον Μάιο του 2012.

Όσον αφορά τον Μανουέλ Βαλς, το ποσοστό των δυσαρεστημένων έχει επίσης αυξηθεί: μέσα σε έναν μήνα το ποσοστό των Γάλλων που έχουν αρνητική άποψη για τον πρωθυπουργό έφτασε στο 63%, από 55% που ήταν τον Αύγουστο.

Πάνω από ένας στους τρεις (ποσοστό 36%) δηλώνει «μάλλον δυσαρεστημένος» ενώ το 27% δηλώνει ότι έχει «πολύ αρνητική» άποψη για τον Βαλς. Στο προηγούμενο βαρόμετρο τα ποσοστά αυτά ήταν 34% και 21% αντίστοιχα.

Ο Ολάντ παραμένει πολύ αντιδημοφιλής παρά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Βαλς, στα τέλη Αυγούστου. Ο πρωθυπουργός αναμένεται ότι αύριο θα ζητήσει από το κοινοβούλιο ψήφο εμπιστοσύνης για την πολιτική που ακολουθεί.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά στις 12 και 13 Αυγούστου σε δείγμα 959 προσώπων ηλικίας άνω των 18 ετών.

Ρωσία,Λευκορωσία,Ουκρανία: Λιποτάκτες και αντιρρησίες συνείδησης ζητούν άσυλο και προστασία

Ρωσία,Λευκορωσία,Ουκρανία: Λιποτάκτες και αντιρρησίες συνείδησης ζητούν άσυλο και προστασία

Οι συνεχείς διώξεις, φυλακίσεις και εξαναγκασμοί πολιτών των τριών χωρών ώστε να συμμετάσχουν στον πόλεμο,…

Σ.Γκίνης: Έκκληση για βοήθεια από τον πρωταθλητή ενόργανης και φοιτητή Ιατρικής – «Κωφεύει» η πολιτεία

Σ.Γκίνης: Έκκληση για βοήθεια από τον πρωταθλητή ενόργανης και φοιτητή Ιατρικής – «Κωφεύει» η πολιτεία

«Χωρίς τους γονείς μου δε θα έκανα τίποτα, οι μόνοι χορηγοί που υπάρχουν είναι οι…