Newsroom

Newsroom

Γαλλία: Συνδικαλιστές "βύθισαν στο σκοτάδι" ομιλία του πρωθυπουργού Βαλς (βίντεο)

Κι ενώ ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είχε αρχίσει την ομιλία του ενώπιον 700 ανθρώπων προς υποστήριξη πολιτικού του Σοσιαλιστικού…

valls meeting doubs 5195931

Κι ενώ ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς είχε αρχίσει την ομιλία του ενώπιον 700 ανθρώπων προς υποστήριξη πολιτικού του Σοσιαλιστικού Κόμματος, τα φώτα έσβησαν και το μικρόφωνο έπαψε να λειτουργεί. Η παροχή ηλεκτρισμού διεκόπη για περίπου μία ώρα, όχι μόνον στην αίθουσα, αλλά και σε ολόκληρη τη γειτονιά της Οντινκούρ, στην ανατολική Γαλλία.

Η ομοσπονδία των μεταλλεργατών και των εργαζόμενων στον χώρο της ενέργειας, η οποία ανήκει στην τριτοβάθμια ομοσπονδία CGT, υποστήριξε με ανακοίνωσή της την κίνηση.«Όταν δεν σε ακούνε, πρέπει να κάνεις γνωστή την άποψη σου, οπότε κόψαμε το ρεύμα», τόνισε ο εκπρόσωπος Μαρκ Πολό στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.

Για την υπόθεση έχει διαταχθεί έρευνα αλλά το πολιτικό συμπέρασμα αυτού του περιστατικού είναι ένα: Η σοσιαλιστική κυβέρνηση Βαλς υπό τον Φρανσουά Ολάντ έχει απομακρυνθεί από τις κοινωνικές ομάδες που τον στήριξαν το 2012 κι αυτή η απόκλιση θα ξεσπά με κάθε αφορμή. 

Δείτε το σχετικό βίντεο

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…