Γαλλία: Σφοδρές αντιδράσεις από ακροδεξιούς για την Αγιά Νακαμουρά

Σοκαριστικές είναι οι αντιδράσεις της ακροδεξιάς στη φημολογούμενη επιλογή της διάσημης Γαλλίδας τραγουδίστριας

aya

Οι διοργανωτές των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2024, που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, δήλωσαν σοκαρισμένοι από τις «ρατσιστικές επιθέσεις» εναντίον της ποπ σταρ Αγιά Νακαμουρά, μετά τις φήμες ότι μπορεί να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης των Αγώνων, αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph.

Να σημειωθεί ότι 28χρονη τραγουδίστρια έχει γίνει σούπερ σταρ της χιπ χοπ σε όλο τον κόσμο με επιτυχίες όπως το «Djadja», το οποίο έχει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ροές μόνο στο YouTube.

Αφορμή, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, για τις ρατσιστικές επιθέσεις, εναντίον της διασημότερης ποπ σταρ τραγουδίστριας στάθηκαν οι φήμες ότι μπορεί να ερμηνεύσει ένα τραγούδι της θρυλικής Εντίθ Πιάφ κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των.

Το ρατσιστικό παραλήρημα στο διαδίκτυο και η τροφοδότησή του από τη γαλλική ακροδεξιά οδήγησε ακόμα και την υπουργό Αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Ουντεά-Καστερά, να τοποθετηθεί λέγοντας: «Δεν έχει σημασία, ο κόσμος σε αγαπάει. Μην ανησυχείς για τίποτα».

Με τη σειρά του, ο Αντουάν Λεομάν, βουλευτής του αριστερού κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία», σχολίασε: «Ισχυρίζονται ότι αγαπούν τη χώρα τους, αλλά θέλουν να αποκλείσουν την πιο ξακουστή γαλλόφωνη τραγουδίστρια στον κόσμο μετά την Εντίθ Πιάφ. Δεν μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα ρατσιστές και πατριώτες στη Γαλλία».

Η γεννημένη στο Μπαμακό του Μαλί Αγιά Ντανιοκό, όταν ήταν παιδί, μετανάστευσε με την οικογένειά της (δυτικοαφρικανοί τροβαδούροι και ιστορικοί) στην Γαλλία, όπου μεγάλωσε και σπούδασε. Και όταν άρχισε τη μουσική σταδιοδρομία της άλλαξε το επίθετό της σε Νακαμουρά, εμπνευσμένη από τον Χίρο Νακαμούρα της αμερικανικής σειράς «Heroes» του NBC.

Πώς αντέδρασε η τραγουδίστρια

Η Nακαμουρά απάντησε ειρωνικά στα social media: «Μπορείς να είσαι ρατσιστής αλλά όχι κουφός… Αυτό είναι που σας πληγώνει! Γίνομαι το νούμερο 1 θέμα της επικαιρότητας… αλλά τι σας χρωστάω πραγματικά; Τίποτα».

 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…