Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό που συνδέεται με το ισχυρό κύμα καύσωνα στη Γαλλία σημειώθηκε στη Μασσαλία, όπου ένα βρέφος 18 μηνών έχασε τη ζωή του αφού παρέμεινε για ώρες μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να υποστεί θερμοπληξία.
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille, το παιδί εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε όχημα που βρισκόταν στο πάρκινγκ της πανεπιστημιούπολης του νοσοκομείου Timone. Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο λίγο πριν από τις 14:00 και μετέφεραν άμεσα το βρέφος στα επείγοντα της παιδιατρικής κλινικής, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό να σωθεί.
Οι πρώτες πληροφορίες από γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένας από τους γονείς φέρεται να ξέχασε το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για τον πατέρα, ο οποίος εργάζεται καθημερινά στην πανεπιστημιούπολη, χωρίς όμως να είναι υπάλληλος των πανεπιστημιακών νοσοκομείων. Την ημέρα του περιστατικού, η θερμοκρασία στη Μασσαλία άγγιζε τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Aix-Marseille, Ερίκ Μπερτόν, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την τραγωδία και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του παιδιού.
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντίστοιχων τραγωδιών που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στη Γαλλία. Την Τετάρτη, ένα παιδί τριών ετών πέθανε αφού έμεινε μόνο του μέσα σε όχημα στο Σεν Γκρατιέν, ενώ δύο ακόμη παιδιά, ηλικίας 2 και 4 ετών, είχαν εντοπιστεί νεκρά τη Δευτέρα μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειάς τους στο Καρπαντρά.
Την ίδια ώρα, οι γαλλικές αρχές παραμένουν σε επιφυλακή λόγω του παρατεταμένου καύσωνα που πλήττει τη χώρα και μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Η υπουργός Υγείας, Στεφανί Ριστ, προειδοποίησε ότι ενδέχεται να καταγραφούν και άλλοι θάνατοι που θα συνδέονται με τις ακραίες θερμοκρασίες, ενώ το κύμα ζέστης έχει ήδη προκαλέσει δεκάδες απώλειες ανθρώπινων ζωών στη Γαλλία.
Διαβάστε επίσης:
Καλλιθέα: Ταυτοποιήθηκε το θύμα της επίθεσης – ‘Ηταν μόλις 15 ετών
Λάρισα: 50χρονος κρατούσε σε ομηρία την πρώην σύζυγό του με τσεκούρι και απειλούσε να την κάψει
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια