Newsroom

Newsroom

Γαλλία: Με κατσαρόλες υποδέχτηκαν τον Μακρόν στην Αλσατία

Δε θα μπορούσε να πάει χειρότερα η παρουσία του γάλλου προέδρου

μακρόν macron

«Δεν είναι οι κατσαρόλες που θα πάνε μπροστά τη Γαλλία», είπε ο γάλλος πρόεδρος στην Αλσατία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του εκεί, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει την ταραχή που προκάλεσε στην κοινή γνώμη με την εν κρυπτώ και παραβύστω έγκριση της συνταξιοδοτικής ρύθμισης, παρά την κοινωνικές αντιδράσεις.

 

Αποδοκιμασίες

Η πρώτη παρουσία του γάλλου προέδρου σε ανοιχτή εκδήλωση την Τετάρτη δεν θα μπορούσε να πάει χειρότερα, σε αντίθεση με την εικόνα που επιχειρείται να προβληθεί από τους λογαριασμούς του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

Το πλήθος στο Μούτερσολτς δε σταμάτησε να γιουχάρει το γάλλο πρόεδρο, φωνάζοντας το σύνθημα των ημερών «Macron, démission!» (Μακρόν παραιτήσου!), και το γνωστό από την εποχή των κίτρινων γιλέκων σύνθημα «On est là, on est là» (Είμαστε εδώ).

 

Επίσης, όταν επιχείρησε να μιλήσει με πολίτες που δεν ήταν στημένοι από το επιτελείο του, τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε. Ένας άνδρας του είπε ότι η κυβέρνησή του είναι διεφθαρμένη και του… ευχήθηκε να πέσει σύντομα!

 

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), η χωροφυλακή προσπάθησε να απωθήσει τους διαδηλωτές πριν την επίσκεψη του Μακρόν στην Αλσατία. Επιπλέον, πλήθος διαμαρτυρήθηκε εναντίον του Μακρόν και την Πέμπτη στην πόλη Γκάνζ, στη νότια Γαλλία.

 

Προσπάθεια εξωραϊσμού

Ο Μακρόν προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δηλώνοντας στον Τύπο ότι έχει αντιμετωπίσει πολύ χειρότερες καταστάσεις, με τα κίτρινα γιλέκα στους δρόμους. «Αυτό δε θα με σταματήσει να προχωράω μπροστά», είπε χαρακτηριστικά. Σε τηλεοπτικό διάγγελμα τη Δευτέρα, ο γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να παρακάμψει το ζήτημα της κοινωνικής οργής απέναντί του για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη και αντ’αυτού να κάνει ένα restart της προεδρικής θητείας του, με συνθήματα την εργασία, τη δημοκρατική τάξη και την πρόοδο.

Ο Μακρόν, παράλληλα με την εσωτερική πολιτική προσπαθεί να πλασαριστεί και ως διεθνής statesman, πράγμα που τώρα τελευταία δεν πάει και τόσο καλά. Μετά το ταξίδι του στην Κίνα και τη θερμή υποδοχή από στημένα κοινά, οι δηλώσεις του για το γεγονός ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να γίνει υποχείριο των ΗΠΑ και να τραβηχτεί σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο Κίνας-Ταϊβάν έγιναν δεκτές με μεγάλο σκεπτικισμό, και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

pregnant g076b366fe 1920 768

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει της μη μισθωτές εργαζόμενες μητέρες ως δεύτερης κατηγορίας, φθηνές, αναλώσιμες και χωρίς…

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…