Γαλλία: Ισορροπία τρόμου για την κυβέρνηση Μπαρνιέ – Αποσύρει την ανοχή της η Λεπέν

«Η τελευταία παραχώρηση σχετικά με τις επιστροφές από τις δαπάνες για τα φάρμακα ήταν θετική, αλλά όχι αρκετή», τονίζεται από το περιβάλλον της Μαρί Λεπέν

AP24161268294335

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μισέλ Μπαρνιέ έκανε την ύστατη προσπάθεια για να πείσει την Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν να μην άρει την ανοχή της προς την κυβέρνηση μειοψηφίας, προσπάθεια που όμως φαίνεται ανεπαρκής.

Μάλιστα από τη μεριά της Λεπέν επισημάνθηκε στη Le Monde πως η τελευταία παραχώρηση σχετικά με τις επιστροφές από τις δαπάνες για τα φάρμακα ήταν θετική, αλλά όχι αρκετή.

Αυτό σημαίνει πως η Εθνική Συσπείρωση δεν πρόκειται να υποστηρίξει το νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση, που αποτελεί μέρος του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης ο Μισέλ Μπαρνιέ ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης μειοψηφίας θα προχωρήσει στην επίκληση του άρθρου 49.3 του Συντάγματος που δίνει τη δυνατότητα στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να περάσει τα νομοσχέδια με προεδρικά διατάγματα, παρακάμπτοντας τη Βουλή.

Ωστόσο ταυτόχρονα, αυτή η ενέργεια, δίνει τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής, η οποία με την υποστήριξη του Λαϊκού Μετώπου, της συμμαχίας Αριστεράς – Κεντροαριστεράς, και της Εθνικής Συσπείρωσης μπορεί να υπερψηφιστεί.

«Η πρότασή μομφής είναι έτοιμη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης στο BFM-TV.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, η Μαρίν Λεπέν διατηρεί την «κόκκινη γραμμή» σχετικά με την ενίσχυση των συντάξεων, που μια πρόβλεψη που θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την κοινωνική ασφάλιση.

Στο τέλος της συνεδρίασης, οι βουλευτές της ακροδεξιάς, όπως ανακοίνωσε η Λεπέν, θα καταθέσουν τροπολογία για την αναπροσαρμογή των συντάξεων.

«Η απόφαση παραμένει στα χέρια του Πρωθυπουργού. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να το αποδεχτεί ή να μην το δεχτεί», δήλωσε εν είδει τελεσίγραφου.

Ειδήσεις σήμερα:

Καρυστιανού: Οργή για τον «γνωστό δημοσιογράφο» που εκθειάζει το μετρό της Θεσσαλονίκης και τον Μητσοτάκη

Παπακαλιάτης: Αποκάλυψε την ατάκα που του είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης για το Maestro (video)

Περρής: Έβαλε τα κλάματα on air στο «Πρωινό» – «Βγάλτε τον λίγο, είμαστε άνθρωποι», είπε ο Λιάγκας (video)

Η λίστα με τις εφαρμογές που πρέπει να αφαιρέσετε από το κινητό σας: Τι συμβουλεύει εταιρεία κυβερνοασφάλειας

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Kαυστικός για ακόμη μια φορά ο Νίκος Παππάς: «Ο Μητσοτάκης βόλεψε όλα τα «πρωτοπαλίκαρά» του στον ανασχηματισμό» (video)

παππας νικος

Kαυστικός για ακόμη μια φορά ο Νίκος Παππάς: «Ο Μητσοτάκης βόλεψε όλα τα «πρωτοπαλίκαρά» του στον ανασχηματισμό» (video)

Οι αιχμηρές του δηλώσεις μετά τα όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες

Κρήτη: Γνωστός λυράρης προσήχθη από την ΕΛ.ΑΣ. – Φέρεται να κατέχει απαγορευμένο υλικό πορνογραφίας

λυρα

Κρήτη: Γνωστός λυράρης προσήχθη από την ΕΛ.ΑΣ. – Φέρεται να κατέχει απαγορευμένο υλικό πορνογραφίας

Ο εν λόγω λυράρης φαίνεται ότι είχε μπει στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. τους τελευταίους μήνες…