Γαλλία: ‘Ερευνα για τις απειλές θανάτου κατά του αστυνομικού που πυροβόλησε θανάσιμα τον έφηβο Ναέλ

Οι απειλές οι οποίες διατυπώθηκαν κυρίως μέσω Twitter είχαν επίσης στόχο τον δικηγόρο του αστυνομικο

AP - Γαλλια επεισοδια

Έρευνα διενεργείται στη Γαλλία μετά τις απειλές θανάτου κατά του αστυνομικού που πυροβόλησε θανάσιμα τον έφηβο Ναέλ, του οποίου ο θάνατος στις 27 Ιουνίου προκάλεσε ταραχές σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Παρισιού.

Οι απειλές οι οποίες διατυπώθηκαν κυρίως μέσω Twitter είχαν επίσης στόχο τον δικηγόρο του αστυνομικού, τον Λοράν-Φρανκ Λιενάρ, ο οποίος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι κατέθεσε μήνυση στο Παρίσι για λογαριασμό του και για το πελάτη του.

Ο θάνατος του 17χρονου Ναέλ — ο οποίος πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου — προκάλεσε μεγάλης κλίμακας ταραχές για αρκετές συνεχόμενες νύχτες με φωτιές σε αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων, καταστροφές δημοσίων κτιρίων και λεηλασίες σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ο 38χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον Ναέλ κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και φυλακίστηκε στις 29 Ιουνίου. Το αίτημά του να αποφυλακιστεί απορρίφθηκε την Πέμπτη.

Το πλήρες όνομά του και ο δήμος όπου κατοικεί δημοσιεύτηκαν από την τοπική εφημερίδα Oise Hebdo της βόρειας Γαλλίας, προκαλώντας την οργή του υπουργού Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν και των συνδικάτων των αστυνομικών.

Η τοπική εισαγγελία άρχισε τη διενέργεια έρευνας για διάδοση “πληροφοριών που επιτρέπουν να ταυτοποιηθεί ή να εντοπιστεί ένα πρόσωπο που κατέχει δημόσια εξουσία” με σκοπό να εκθέσουν τον ίδιο ή την οικογένειά του σε κίνδυνο να υποστούν “σοβαρή βλάβη οι ίδιοι ή η περιουσία” τους.

Στις ταραχές αυτές κάηκαν συνολικά περισσότερα από 12.000 οχήματα. Περισσότερα από 2.508 κτίρια κάηκαν ή υπέστησαν ζημιές, από τα οποία 105 δημαρχεία και 168 σχολεία.

 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…