Γαλλία: Επίθεση σε ελληνική ορθόδοξη εκκλησία στη Λυόν

Άγνωστα παραμένουν ακόμα τα κίνητρα του δράστη

AP 20302656200379 0

Ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο σήμερα, στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) στη Λιόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας και ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε σε φυγή , ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

Ο 52χρονος ιερέας Νικόλαος Κακαβελάκηιερέας “ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του”, διευκρίνισε η ίδια πηγή, προσθέτοντας ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Ο ιερέας που πυροβολήθηκε δύο φορές, δέχεται επί τόπου τις πρώτες βοήθειες γιατί φέρει βαριά τραύματα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας και ομάδες διάσωσης βρίσκονται στο σημείο”. “Αποφύγετε την περιοχή αυτή και να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών”, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών μέσω Twitter.

Στην καταδίκη της επίθεσης που σημειώθηκε στη Λιόν προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. 

«Καταδικάζουμε αυτήν τη νέα φρικτή πράξη στη Λιόν» τόνισε ο Σαρλ Μισέλ συμπληρώνοντας ότι «όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου».

«Στην Ευρώπη, η ελευθερία της συνείδησης είναι δεδομένη για όλους και πρέπει να γίνεται σεβαστή, η βία είναι απαράδεκτη και καταδικάσιμη #στη δημοκρατία» κατέληξε ο Σαρλ Μισέλ.

Δεν είναι ακόμη σαφές γιατί ένας δράστης επίθεσης πυροβόλησε έναν ορθόδοξο ιερέα ελληνικής καταγωγής σήμερα στη γαλλική πόλη Λιόν, δήλωσε δήμαρχος της Λιόν Γκρεγκορί Ντουσέ σε σχόλιά του στην τηλεόραση.

Πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη Λιόν είπε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον 52χρονο ιερέα Νικόλαο Κακαβελάκη, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων