Γαλλία: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας από αλλαντίαση

Η άτυχη κοπέλα γευμάτισε με τον Ιρλανδό σύζυγό της, που επίσης νοσηλεύεται στην εντατική σε σταθερή κατάσταση.

γαλλια ap

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε o εισαγγελέας του Μπορντό, δύο ημέρες μετά την εκδήλωση πολλαπλών περιστατικών αλλαντίασης που στοίχισε τη ζωή μιας 32χρονης Ελληνίδας σε φημισμένο εστιατόριο της πόλης που φέρεται ότι σέρβιρε μολυσμένες σαρδέλες που προκάλεσαν την ασθένεια. Η άτυχη κοπέλα γευμάτισε με τον Ιρλανδό σύζυγό της, που επίσης νοσηλεύεται στην εντατική σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η 32χρονη Ελληνίδα, μόνιμη κάτοικος στο Παρίσι, παρουσίασε τα συμπτώματα και απευθύνθηκε στα επείγοντα του Μπορντό, χωρίς δυστυχώς να καταφέρουν να διαγνώσουν έγκαιρα την ασθένεια. Επιστρέφοντας στο Παρίσι νοσηλεύτηκε στην εντατική όπου και κατέληξε, ενώ το νοσοκομείο ειδοποίησε τις αρχές του Μπορντό για να εξακριβώσουν το λόγο που δεν νοσηλεύτηκε εκεί εγκαίρως.

Δώδεκα συνολικά τουρίστες που έτρωγαν στο εστιατόριο νοσηλεύονται λόγω της τροφιμομογένους αλλαντίασης που προκλήθηκε από τρόφιμα που δεν είχαν κονσερβοποιηθεί σωστά. Συνολικά 25 άτομα υπολογίζεται ότι κατανάλωσαν τις σαρδέλες, ενώ οι αρχές ενημέρωσαν ότι μέχρι και αυτό το Σαββατοκύριακο μπορεί να υπάρχουν συμπτώματα.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου φαίνεται να είχε πετάξει βάζα με σαρδέλες λόγω μιας έντονης μυρωδιάς όταν τα άνοιξε, ωστόσο, σέρβιρε κάποια άλλα, καθώς όπως είπε, φαίνονταν σε καλή κατάσταση. Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στο εστιατόριο περιλαμβάνουν ακούσιο τραυματισμό, ανθρωποκτονία εξ αμελείας και διάθεση τροφίμων επιβλαβών για την υγεία. Οι ποινές που προβλέπονται είναι πολύ βαριές και περιλαμβάνουν φυλάκιση μέχρι πέντε έτη και 300.000 – 600.000 ευρώ πρόστιμο για τον εστιάτορα αν κριθεί ένοχος.

Έρευνα διεξάγεται και για πιθανό ιατρικό λάθος, καθώς της δόθηκε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Μπορντό. Επιπλέον σήμερα έγινε ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της 32χρονης, τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν γνωστά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

«Αν το είχαν διαγνώσει, θα το είχαν προλάβει»

Για διπλή λάθος διάγνωσή κατηγορεί τους γιατρούς στη Γαλλία η μητέρα της 32χρονης που έχασε τη ζωή της από αλλαντίαση αφού κατανάλωσε μαζί με άλλους πελέτες σαρδέλες σε εστιατόριο της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Άλλοι 12 άνθρωποι νοσηλεύονται πολλού εξ αυτών σοβαρά. Επίσης, ανάμεσά σε αυτούς που εμφάνισαν συμπτώματα ήταν και ο σύντροφος της 32χρονης.

«Φυσικά και είναι αδιανόητο. Έφαγαν θαλασσινά, σαρδέλες από ένα εστιατόριο πεντάστερο, φημισμένο στη Γαλλία το 2023» είπε χαρακτηριστικά στο MEGA. Και πρόσθεσε στη συνέχεια «η κόρη μου είχε συμπτώματα. Ζήτησε ιατρική περίθαλψη. Την έστειλαν σπίτι της, της είπαν “δεν έχετε τίποτα, γεια σας”». Όπως επίσης τόνισε «δεν το διέγνωσαν. Όχι δεν πρόλαβαν. Αν είχαν διαγνώσει θα το είχαν προλάβει. Δεν το διέγνωσαν».

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…