Newsroom

Newsroom

Γαλλία: Δεν ήταν τρομοκρατικό χτύπημα στη Μασσαλία – Ο δράστης είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική

Την τρομοκρατική επίθεση φαίνεται να απέκλεισαν πλήρως οι γαλλικές αρχές για το θανατηφόρο συμβάν στη Μασσαλία, όπου άνδρας έριξε βαν σε στάση λεωφορείων σκοτώνοντας μια γυναίκα.

599b19e21dc524cb4d8b45b5

Όπως αναφέρουν οι αρχές, ο δράστης ηλικίας 30 ετών ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσης προβλήματα συνελήφθη λίγη ώρα μετά το συμβάν.

Σε μια χώρα που έχει βρεθεί στο στόχαστρο επιθέσεων τζιχαντιστών, οι οποίες έχουν στοιχίσει την ζωή σε 239 ανθρώπους από το 2015 και λίγες μόλις ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην Ισπανία, οι γαλλικές αρχές σύντομα γνωστοποίησαν ότι το σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας δεν είναι το επικρατέστερο.

Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Ξαβιέ Ταραμπέ έδωσε εντολή να υποβληθεί σε «ψυχιατρικές εξετάσεις» ο ύποπτος που παραμένει υπό κράτηση. Κάτοπιν, οι αρχές θέλουν να τον ανακρίνουν.

Ο δήμαρχος της Μασσαλίας Ζαν Κλοντ Γκοντέν καταδίκασε από την πλευρά του «την φονική τρέλα ενός ανθρώπου που νοσηλεύτηκε πολλές φορές σε ψυχιατρική κλινική».

Τι συνέβη

Τα γεγονότα σημειώθηκαν μεταξύ 9.30 και 10.30 ώρα Ελλάδας. Ένα ημιφορτηγό Ρενό Μάστερ έπεσε πάνω σε στάση λεωοφορείου στο 13ο διαμέρισμα της πόλης με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να τραυματιστεί σοβαρά, και στη συνέχεια πάνω σε άλλη στάση στο 11ο διαμέρισμα, τραυματίζοντας ένα πρόσωπο.

Ο Ζιλιέν Ραβιέρ, δήμαρχος του 11ου και 12ου διαμερίσματος, διευκρίνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV πως νεκρή είναι μία γυναίκα περίπου 40 ετών που περίμενε μόνη της στη στάση του λεωφορείου.

Μερικά λεπτά αργότερα το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία στο Παλιό Λιμάνι, στο κέντρο της μεγάλης μεσογειακής πόλης, και η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του οδηγού.

Διαβάστε επίσης: Αυτοκίνητο έπεσε σε υπόστεγα λεωφορείων στη Μασσαλία – Ένας νεκρός

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…