«Γαλάζιος» βουλευτής κατά Βρούτση: Θα αναλάβετε τις ευθύνες σας για τις εκκρεμείς συντάξεις;

Ερώτηση – καταπέλτη κατέθεσε στον υπουργό Εργασίας ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος, κατακεραυνώνοντας τον Γιάννη Βρούτση για την κατάσταση που επικρατεί με τις εκκρεμείς συντάξεις.

5043330 1

Ο Κ. Κοντογεώργος περιγράφει τον υπουργό ως πολιτικά αναξιόπιστο, αφού υπενθυμίζει με νόημα τις δεσμεύσεις περί αποτελεσματικότητας ως προς το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων, συμπεραίνοντας παράλληλα ότι η κατάσταση «σαν να μην άλλαξε απολύτως τίποτα».

Συγκεκριμένα επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ στην ερώτησή του: «Ένα χρόνο μετά οι φωνές, οι διαμαρτυρίες και η αγανάκτηση των πολιτών, παραμένουν στα ίδια σχεδόν τραγικά επίπεδα καθυστερήσεων, σαν μην άλλαξε απολύτως τίποτα». Και προσθέτει: «Οι ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγανακτισμένων πολιτών, αφού η πολιτεία, αντί να τους χορηγήσει την σύνταξη στα 67 τους χρόνια, όπως προβλέπεται από τους νόμους του κράτους, δεν κατορθώνει να τους την χορηγήσει ούτε μετά από 30 μήνες, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια, τις καθημερινές τους ανάγκες, ακόμη και αυτές τις επιβίωσης».

Τονίζει δε ότι στον ΕΦΚΑ Στερεάς Ελλάδος μόνο δύο υπάλληλοι ασχολούνται με την απόδοση των συντάξεων, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα «ρεκόρ καθυστερήσεων». Μάλιστα, ο Κ. Κοντογεώργος κρίνει πως αποτελεί στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων η καταβολή της προσωρινής σύνταξης.

«Προτίθεστε να αναλάβετε τις ευθύνες σας, να τιμήσετε την εντολή του Πρωθυπουργού και τις προσωπικές σας δεσμεύσεις και να βελτιώσετε το σύστημα απονομής των εκκρεμών συντάξεων;», είναι -μεταξύ άλλων- το σκληρό και ευθύ ερώτημα που απευθύνει στον Γ. Βρούτση.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Πηγή: documentonews.gr

ΕΣΗΕΜ-Θ: Στο πλευρό του Χρήστου Αβραμίδη μετά την στοχοποίησή του από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο

avramidis11

ΕΣΗΕΜ-Θ: Στο πλευρό του Χρήστου Αβραμίδη μετά την στοχοποίησή του από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο

Τον θεσμικό ρόλο των δημοσιογράφων υπενθυμίζει η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και αποδοκιμάζει την ενέργεια…

Δημοσκόπηση κόλαφος της ALCO για Τέμπη: Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται κυβέρνηση και Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση της τραγωδίας

δημοσκοπηση

Δημοσκόπηση κόλαφος της ALCO για Τέμπη: Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται κυβέρνηση και Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση της τραγωδίας

Γκάλοπ - καταπέλτης για τα Τέμπη έδειξε νέα δημοσκόπηση. Το 43% των συμμετεχόντων στο γκάλοπ…

Εξοργιστικές πληροφορίες για το τρένο που είχε μείνει στη Μεσσηνία: Μετέφερε μαθητές και είχε ακινητοποιηθεί πάνω στη γέφυρα

ergose treno

Εξοργιστικές πληροφορίες για το τρένο που είχε μείνει στη Μεσσηνία: Μετέφερε μαθητές και είχε ακινητοποιηθεί πάνω στη γέφυρα

Οργή από τους γονείς και τους καθηγητές των μαθητών