Newsroom

Newsroom

Γαλάζιοι δήμαρχοι ζητούν ρύθμιση για χρέη πολιτών στη ΔΕΗ

Μία γαλάζια επιστολή από τέσσερις δημάρχους (Παλαιού Φαλήρου, Βύρωνα, Περιστερίου και Καρπενησίου), προερχόμενοi από τη Νέα Δημοκρατία, έφτασε στο πρωθυπουργικό…

dei

Μία γαλάζια επιστολή από τέσσερις δημάρχους (Παλαιού Φαλήρου, Βύρωνα, Περιστερίου και Καρπενησίου), προερχόμενοi από τη Νέα Δημοκρατία, έφτασε στο πρωθυπουργικό γραφείο. Με αυτή ζητούν νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει στους δήμους να καλύπτουν τις οφειλές, τις οποίες έχουν στη ΔΕΗ αδύναμες οικονομικά οικογένειες των περιοχών τους.

Η επιστολή που κοινοποιήθηκε και στους Γ. Στουρνάρα και Γ. Μιχελάκη:

«Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,

»Η οικονομική κρίση μαστίζει τα νοικοκυριά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ανθρωπίνων τραγωδιών. Η τοπική αυτοδιοίκηση, η πλησιέστερη στον άνθρωπο δομή πολιτικής οργάνωσης, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Παρά τις συστηματικές μας προσπάθειες σε όλα τα επίπεδα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αδιέξοδο ανέργων συμπολιτών μας, οι οποίοι αδυνατούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να ζουν χωρίς ηλεκτροδότηση μέσα στον χειμώνα.

»Πέρα και πάνω από ιδεολογίες, τα κόμματα και τις σκοπιμότητές τους, αισθανόμαστε τη βαθύτατη ηθική υποχρέωση να παρέμβουμε για να ανακουφίσουμε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Το υφιστάμενο θεσμικό και νομικό πλαίσιο περιορίζει την ανεξαρτησία μας και δεν μας επιτρέπει να εκτελέσουμε το καθήκον μας. Ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση ώστε να προβεί η κυβέρνηση στην απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέψει στην τοπική αυτοδιοίκηση, εφόσον βεβαίως οι δήμοι έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα, να τακτοποιήσουν οφειλές και να καλύψουν το κόστος της επανασύνδεσης του ρεύματος στους αδύναμους συμπολίτες μας.

Μετά τιμής,

Οι δήμαρχοι: Διονύσης Χατζηδάκης, δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου – Νίκος Χαρδαλιάς, δήμαρχος Βύρωνα – Ανδρέας Παχατουρίδης, δήμαρχος Περιστερίου – Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Καρπενησίου».

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…