Γαλάζιο στέλεχος αποκαλεί «πίθηκο» έναν μετανάστη

...και δεν το παίρνει πίσω, αλλά αντιθέτως υπερασπίζεται το... επίπεδό του.

AP 16330440779240 0

Λίγους μήνες μετά τις απειλές που είχε εξαπολύσει κατά δημοσιογράφων ο Θεόδωρος Γιάνναρος, πρώην διοικητής του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ και στέλεχος της ΝΔ στον τομέα της Υγείας ξαναχτυπά, αυτή τη φορά με μια σειρά ρατσιστικών αναρτήσεων που απευθύνονται απευθείας σε έναν πρόσφυγα που είχε το «θράσος» να αποκαλέσει την Ελλάδα ως τη νέα του χώρα.

Συγκεκριμένα, ο Arash Hampay από το Ιράν, έγραψε στο τουίτερ: «Φασίστες, είμαι εντάξει στη νέα μου πατρίδα, θα συνεχίζω τις δράσεις για να αλλάξω την πόλη μου. Η πόλη μας πρέπει να καθαρίσει από τον φασισμό. #Αθήνα»

Αυτή την προσβολή δεν μπόρεσε να τη δεχτεί ο Θεόδωρος Γιάνναρος. «Ε, όχι και να μας βρίζουν τους φασίστες μας οι ξένοι», θα σκέφτηκε και έτρεξε να απαντήσει στον θρασύτατο Arash όπως του άρμοζε:

«Θα πας από κει που ήρθες πίθηκε», τού έγραψε χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. 

Μάλλον όταν είδε το αντιφασιστικό tweet του νεαρού ιρανού ένιωσε να απειλείται το «είδος» του. Η παροιμία με με τη μύγα σε κάτι τέτοια κολλάει. Γι’ αυτό και το εξήγησε πιο περιφραστικά…: «Ποιος ειναι πραγματικά φασίστας εδω; Οι Έλληνες που σε έσωσαν από τον πνιγμό, σου έδωσαν φαγητό, ρούχα και ένα κρεβάτι να κοιμηθείς, ή μήπως εσύ που αντί να κλείσεις το στόμα σου και να πεις ενα «ευχαριστώ παιδιά», μας απειλείς μας αποκαλείς φασίστες και είσαι έτοιμος να καθαρίσεις την Αθήνα από εμάς;»

Μάλιστα αργότερα υποστήριξε ότι χρησιμοποίησε αυτή τη λέξη για να μη ρίξει το επίπεδό του. Ίσως για αυτό να μη χρειάζεται να ανησυχεί γενικότερα πάντως. Πιο χαμηλά δεν έχει.

«Αποκάλεσα πίθηκο αυτόν τον τύπο που μας απεκάλεσε φασίστες, προφανώς για να μην πω κάτι που το επίπεδό μου δεν θα το επέτρεπε και οι “αλληλέγγυοι” το έκαναν θέμα! Κατά την άποψή τους, θα μας βρίζουν χυδαία  και εμείς απλά θα το καταπίνουμε!», έγραψε.

Απαντώντας μάλιστα σε χρήστες που τον εγκάλεσαν αναφέρει: «Όχι βρε… θα τον αφήσουμε να μας βρίζει και να μας λέει πως στη νέα του πατρίδα πάει όπου θέλει χωρίς να ρωτάει! Εγώ δεν του προσφέρω τη δική μου πατρίδα, ούτε του επιτρέπω να μας βρίζει! 
Εσάς πιθανότατα, το βρίσιμο σας φτιάχνει! Βλέπετε, τα γούστα μας είναι πολύ διαφορετικά!»

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που τον περασμένο Φεβρουάριο είχε γράψει απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ3: «Σε λίγο θα ψάχνεις να βρεις δουλειά κάπου στις Άνδεις που θα κρύβεσαι παρέα με πράσινες μαϊμούδες. Get ready… Προς πληροφόρησή σου πάντως… τους προδότες τύπου Μαδούρο και τους ντόπιους ή «αλλοδαπούς» φίλους τους, η ιστορία τους στήνει στα 11 βήματα και πατάει τη σκανδάλη».

Προβολή εικόνας στο Twitter

Ε, αυτός είναι. Τι καλύτερο θα μπορούσε να περιμένει κανείς;