Γαλάζιο παράδοξο: Απόρρητα τα πορίσματα, δημόσια η συνεδρίαση – Κυβερνητική κωλοτούμπα δια στόματος Οικονόμου

Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της ΝΔ όταν -λόγου χάρη- ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Μιχάλης Κατρίνης θελήσουν να πάρουν τον λόγο από βήματος Βουλής.

5529979

Ανέκρουσε πρύμναν το Μέγαρο Μαξίμου σε σχέση με την πρόθεση διεξαγωγής κλειστής συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές Μητσοτάκη.

«Σε κάθε περίπτωση η άποψη της κυβέρνησης είναι ότι η συνεδρίαση πρέπει να είναι ανοιχτή» ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου, αποδεικνύοντας την κυβερνητική κυβίστηση.

Την Παρασκευή, όπως αποκάλυψαν real.gr και documentonews.gr, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατούσε η άποψη να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών για τη συζήτηση του πορίσματος της πλειοψηφίας, κάτι που θα συνέβαινε για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση.

Ωστόσο, ο σάλος που προκλήθηκε από αυτήν την ενοχική πρόθεση του κυβερνητικού επιτελείου έφερε ως αποτέλεσμα την αλλαγή πλεύσης, με καλά ενημερωμένες του documentonews.gr να τονίζουν πως πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ακόμα σε αυτήν την επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση, οι κυβερνητικές παλινωδίες όχι μόνο φορτώνουν ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής στην πλάτη του πρωθυπουργού, αλλά οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο εξής παράδοξο: ενώ τα πορίσματα θα λάβουν την Πέμπτη απόρρητο χαρακτήρα, η συζήτηση -που κατά τις πληροφορίες θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα- θα είναι δημόσια.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα τοποθετηθούν οι βουλευτές στην Ολομέλεια για το απόρρητο πόρισμα της ΝΔ, με αρμόδια «γαλάζια» στελέχη να καλούνται να βρουν τη χρυσή τομή σε αυτόν τον κοινοβουλευτικό παραλογισμό.

Εάν το σενάριο που θέλει να έχουν δικαίωμα τοποθέτησης στη διαδικασία μόνο οι βουλευτές που έδωσαν το «παρών» στις εργασίες της Εξεταστικής, τότε με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της ΝΔ όταν -λόγου χάρη- ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Μιχάλης Κατρίνης θελήσουν να πάρουν τον λόγο από βήματος Βουλής.