ΚΣ

Κώστας Σαββόπουλος

Το γαλάζιο Μακελειό κόλλησε στη λάσπη

«Ξεφούσκωτα» αποδεικνύονται τα σωσίβια του Μακελειού που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση μετά τα ναυάγια της ανεμελιάς σε πανδημία, οικονομία και εθνικά θέματα. Η αποπροσανατολιστική επιχείρηση σπίλωσης του Αλέξη Τσίπρα για το ενοικιαζόμενο σπίτι στα Λεγραινά μετατρέπεται σε μπούμερανκ για τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου.

MAXIMOU

Η κυβερνητική πλειοψηφία καλείται πλέον να τοποθετηθεί επί της τροπολογίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα υποχρεώνει τους βουλευτές και τους υπουργούς να δηλώνουν στο πόθεν έσχες το ύψος και τις ρυθμίσεις των δανείων τους. Επιπλέον στη συζήτηση για τον νέο προϋπολογισμό ο πρωθυπουργός ενδεχομένως να εξαναγκαστεί να σπάσει τη σιωπή του έναντι των ερωτημάτων που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη δική του ακίνητη περιουσία….

Απροθυμία

Δεν περνάει δε απαρατήρητη η απροθυμία υπουργών και βουλευτών της Ν.Δ. να ακολουθήσουν την οδό της λασπολογίας που χαράχτηκε από το Μαξίμου έως το… Σούνιο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη αποσαφήνισε ότι «δεν σχολιάζει τέτοια θέματα», ο ιστότοπος Antinews, που εκφράζει τους οπαδούς του Αντώνη Σαμαρά, αναζητά νέο πάτημα στις «αθλιότητες» της κυβέρνησης για να θέσει στο στόχαστρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στο κυβερνητικό μικροσκόπιο βρίσκεται η «σιγή ιχθύος» βουλευτών που εμφανίζουν έντονη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα τηλεοπτικά παράθυρα.

Κυβερνητική φθορά

Βουλευτές της Ν.Δ., της παλαιότερης φρουράς, σχολιάζουν ότι «τα επικοινωνιακά εργαλεία πλέον εξαντλήθηκαν» στο πλαίσιο της ανάγκης του στενού κυβερνητικού πυρήνα να στρέψει τους προβολείς μακριά από την εκατόμβη θυμάτων, τα οικονομικά συντρίμμια και τις πρωθυπουργικές ορθοπεταλιές στο βουνό. Πλέον η κυβέρνηση καλείται να τιθασεύσει τις αντιδράσεις για τις αλλεπάλληλες παρατάσεις του lockdown καθώς τα δημοσκοπικά μηνύματα χτυπούν πιο έντονα τα καμπανάκια προς τη μεριά του Μαξίμου.

Σε πρόσφατη σφυγμομέτρηση της Alco το 54% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, σε αντιδιαστολή με τα υψηλά ποσοστά αποδοχής των μέτρων του πρώτου κύματος. Συν τοις άλλοις καταρρέει και το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» με το 46% να καταλογίζει την έξαρση της πανδημίας στην καθυστερημένη λήψη μέτρων, έναντι του 31% που θεωρούν ότι ευθύνη φέρουν οι πολίτες.

Μανούβρες

Ο κυβερνητικός πανικός εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης προκάλεσε διαδοχικά μπρος – πίσω στο πεδίο της επανεκκίνησης τομέων της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Τις προηγούμενες εβδομάδες -στον αντίποδα των επιφυλάξεων των επιστημόνων- ήταν σαφής η στόχευση των γαλάζιων στελεχών να καθησυχάσουν τους εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων καλλιεργώντας προσδοκίες για «λελογισμένο» άνοιγμα της αγοράς ενόψει εορτών.

Την περασμένη Τετάρτη ωστόσο οι πρωθυπουργικοί συνεργάτες παρέλαβαν από την επιτροπή των επιστημόνων τον χάρτη που απεικόνιζε τον υψηλό βαθμό πίεσης που υφίστανται τα δημόσια νοσοκομεία με αποτέλεσμα την -ετεροχρονισμένη- αλλαγή ρότας.

Πέντε ολόκληρες εβδομάδες μετά την έναρξη του δεύτερου καθολικού lockdown το λουκέτο στην πραγματική οικονομία παρατείνεται με εξαίρεση την επαναλειτουργία, από αύριο, των βιβλιοπωλείων και των κομμωτηρίων με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα! Επιπροσθέτως οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος προειδοποιούν για τη «μεγάλη καταστροφή» και την «έκρηξη ανεργίας» εξαιτίας της απώλειας της περιόδου των Χριστουγέννων για την αγορά.

Παράλληλα ο εμπορικός κόσμος εγκαλεί ήδη την κυβέρνηση ότι μέσω της μεθόδου του click away «θέλει να λειτουργήσει μόνο το 15% της αγοράς, διότι αυτό το ποσοστό των επιχειρήσεων διαθέτει ηλεκτρονικό κατάστημα».

Δεξιά του Κυρίου

Αντίθετα η κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως για την λειτουργία των εκκλησιών ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων, υποκύπτοντας στις έντονες πιέσεις μητροπολιτών. Σε ερώτηση ωστόσο της ΑΥΓΗΣ αναφορικά με το αν οι επιστήμονες άναψαν «πράσινο φώς» για το άνοιγμα των εκκλησιών ο Στέλιος Πέτσας πέταξε προχθές την μπάλα στην εξέδρα, καθώς περιορίστηκε να απαντήσει ότι «έχει συζητήσει (σ.σ.: η κυβέρνηση) το θέμα με την επιτροπή». Παρέπεμψε μάλιστα «στη λειτουργία του Ορθόδοξου δόγματος» για το εάν υπάρχει πρόβλεψη για τη θεία κοινωνία!

Η γραμμή του «πέσαμε έξω»

Σε αυτό το ζοφερό φόντο βουλευτές της Ν.Δ. αναγκάζονται να παραδεχτούν ότι «πέσαμε έξω» στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. «Τον Ιούνιο έγινε το σημαντικό λάθος. Πιστέψαμε ότι είχαμε κερδίσει τον πόλεμο, ενώ είχαμε κερδίσει μία μάχη απέναντι στον ιό» τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογο μήκος κύματος είχαν κινηθεί οι  Άδωνις Γεωργιάδης, Ντόρα Μπακογιάννη και Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Μούδιασμα στο κυβερνητικό επιτελείο προκάλεσε μάλιστα η προχθεσινή βιτριολική αποστροφή του ευρωβουλευτή Γ. Κύρτσου, που αποκαλεί «εθνικό σκάνδαλο να έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα από Covid-19 και να συζητάμε ποιος θα πάει στην εκκλησία, θα αγοράσει στολίδια ή θα κουρευτεί».

Τα βλέμματα στην εθνικιστική πτέρυγα

Τέλος, οι προβολείς του Μαξίμου στρέφονται ήδη στην εθνικιστική πτέρυγα της Ν.Δ. μετά τη διπλωματική αποτυχία της συνόδου κορυφής για τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Η πρωθυπουργική φράση δε ότι «οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας δεν είναι αυτοσκοπός» σχολιάζεται αρνητικά από όλες τις «φυλές» της συντηρητικής παράταξης.

Ήδη το Antinews τόνισε, λίγο μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες, ότι «στα εθνικά μας θέματα η όποια αποτυχία και η όποια κακή έκβαση βαρύνουν πρώτα και κύρια, και ενδεχομένως αποκλειστικά, αυτούς που αποφασίζουν»…

Πηγή: Aυγή

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

Παπαδάκης Αναστασοπούλου

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

«Μιλάω κι εγώ, μιλάς κι εσύ, μη δυσανασχετείς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στη Μαρία…

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…