Newsroom

Newsroom

G20: Τι προειδοποιούν για τις παραλλαγές του κορονοϊού – εντάσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών

G20: «Οι νέες παραλλαγές της Covid-19 μπορεί να απειλήσουν την οικονομική ανάκαμψη» -  Ένταση μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών κατά τη συνεδρίαση.

AP 19327015509340

Η Ομάδα των Είκοσι (G20) ανακοίνωσε σήμερα ότι η οικονομική προοπτική έχει βελτιωθεί από την τελευταία συνάντησή της τον Απρίλιο, αλλά προειδοποίησε ότι νέες παραλλαγές της Covid-19 μπορεί να απειλήσουν την ανάκαμψη.

«Επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία πολιτικής για όσο χρόνο χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε τις δυσμενείς συνέπειες της Covid-19», αναφέρεται στην τελική δήλωση των υπουργών Οικονομικών και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών της G20, που συνεδρίασαν στη Βενετία.

Όπως αναμενόταν, η ομάδα ενέκρινε την παγκόσμια συμφωνία για τη φορολόγηση των πολυεθνικών που συνήφθη αυτό το μήνα από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και προβλέπει εταιρικό φόρο τουλάχιστον 15%.

Στη δήλωση αναφέρεται επίσης για πρώτη φορά πως η τιμολόγηση του άνθρακα θα αποτελέσει μέρος του μίγματος πολιτικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Ντανιέλε Φράνκο δήλωσε πως οι παραλλαγές του κορονοϊού αποτελούν μείζονα πηγή ανησυχίας για την παγκόσμια οικονομία, όμως πρόσθεσε πως ο κόσμος πρέπει να αποφύγει να επιβάλει νέους περιορισμούς στη ζωή των ανθρώπων για να καταπολεμήσει την πανδημία.

«Συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να αποφύγουμε να εφαρμόσουμε ξανά οποιουσδήποτε περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών και στον τρόπο ζωής των ανθρώπων», δήλωσε ο Φράνκο σε συνέντευξη Τύπου στο τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της G20 και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών τους στη Βενετία.

Η Ιταλία ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της G20 μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Η μόνη απάντηση είναι ο εμβολιασμός», δήλωσε ο Φράνκο, μιλώντας στο τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών της Ομάδας των Είκοσι (G20) πλούσιων χωρών που συνεδρίασαν στη Βενετία υπό την ιταλική προεδρία.

«Η μείζων πηγή οικονομικής αβεβαιότητας σχετίζεται με την πανδημία και τις νέες παραλλαγές», δήλωσε ο Φράνκο μιλώντας στους δημοσιογράφους, όμως πρόσθεσε πως «συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να αποφύγουμε να εφαρμόσουμε ξανά οποιουσδήποτε περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών και στον τρόπο ζωής των ανθρώπων».

Κατά τη συνάντηση, η G20 δεν υποσχέθηκε οποιαδήποτε επιπλέον κεφάλαια για τη χρηματοδότηση εμβολίων για τις φτωχές χώρες που κινδυνεύουν από τις παραλλαγές της Covid και όπου τα ποσοστά του εμβολιασμού είναι χαμηλά, όμως ο Φράνκο δήλωσε πως η G20 θα επανεξετάσει το θέμα τον Οκτώβριο.

Ο Φράνκο χαιρέτισε τη στήριξη από την G20 της «ιστορικής» συμφωνίας για το πού και πόσο θα πρέπει να φορολογούνται οι πολυεθνικές εταιρείες, λέγοντας πως θα έχει ως αποτέλεσμα ένα «πιο δίκαιο και πιο συντονισμένο σύστημα», αν και παραμένει η επεξεργασία των λεπτομερειών.

Ένταση μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών κατά τη συνεδρίαση της Ομάδας των Είκοσι στη Βενετία

Στο μεταξύ, διαδηλωτές κατά της G20 συγκρούσθηκαν αργά το απόγευμα με την ιταλική αστυνομία στα στενά δρομάκια της Βενετίας. Οι διαδηλωτές έριξαν καπνογόνα και γυάλινα μπουκάλια και οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση γκλοπ. Η ένταση διήρκεσε περίπου ένα τέταρτο ενώ μέχρι τώρα δεν έχουν σημειωθεί τραυματισμοί.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…