Γ. Βαρουφάκης: Βάζουμε τέλος στην αυτοτροφοδοτούμενη κρίση της Ελλάδας και της Ευρώπης

Τη νέα γραμμή πλεύσης που θα επιδιώξει η ελληνική οικονομία σκιαγράφησε ο Γιάννης Βαρουφάκης στην ομιλία του κατά την τελετή…

Τη νέα γραμμή πλεύσης που θα επιδιώξει η ελληνική οικονομία σκιαγράφησε ο Γιάννης Βαρουφάκης στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών. Σημείο-κλειδί της τοποθέτησής του ήταν η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να φτάσει σε μια αρχική συμφωνία-γέφυρα με τους δανειστές, πριν αρχίσει η μεγάλη και συνολική διαπραγμάτευση.

Αφού ευχαρίστησε την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ο Γιάννης Βαρουφάκης εντόπισε την αιτία της ελληνικής περιπέτειας με τα μνημόνια σε ένα “τοξικό λάθος” όπως είπε: την αντιμετώπιση ενός προβλήματος χρέους ως πρόβλημα ρευστότητας. Σχηματοποίησε τη στρατηγική του μιλώντας για “γύρισμα 3 σελίδων”: 

α. τέλος στην αυτοτροφοδοτούμενη κρίση της Ελλάδας και της Ευρώπης βασισμένη στην εφαρμογή μιας οικονομικής διαφορετικής πολιτικής
β. τέλος στη λιτότητα κι αρχή του λιτού βίου στην ελληνική οικονομία
γ. αρχή του λιτού βίου κι εντός του υπουργείου Οικονομικών, μέσω του οποίου θα εξασφαλισθούν οι πόροι για την ανάκληση των απολύσεων των καθαριστριών

Ο νέος υπουργός μετέφερε πως κατά την τηλεφωνική συνομιλία του με τον επικεφαλής του Γιουρογκρουπ Γερούν Ντάιζελμπλουμ, οι δυο άνδρες συμφώνησαν πως πρέπει να γίνει ένα νέο ξεκίνημα στην αντιμετώπιση της κρίσης από την Ευρώπη και πως το κλίμα ήταν πολύ καλό. 

Ανακοίνωσε επίσης πως στο αμέσως επόμενο διάστημα θα συναντηθεί με τους υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας και της Ιταλίας με τους οποίους όπως είπε υπάρχουν κοινές ανησυχίες. 

Απευθυνόμενος κυρίως στους ξένους δημοσιογράφους, ο Γιάννης Βαρουφάκης σημείωσε πως μαζί με τον κ.  Ντάιζελμπλουμ συμφώνησαν να αποδομήσουν το σχήμα σύγκρουσης αλά φαρ ουέστ ανάμεσα σε Ελλάδα κι Ευρώπη που έχει καλλιεργηθεί όλα τα χρόνια της κρίσης και πως θα αναζητηθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση. 

Άννα Βίσση: «Εδώ χειροκροτούμε…Ο Καρβέλας μου έχει προσφέρει το ελιξίριο της αιωνιότητας» (Video)

Άννα Βίσση: «Εδώ χειροκροτούμε…Ο Καρβέλας μου έχει προσφέρει το ελιξίριο της αιωνιότητας» (Video)

«Θέλω να σταθώ πολύ λίγο στον τελευταίο άνθρωπο που για μένα είναι ο πρώτος άνθρωπος…