Γ. Βαρδινογιάννης: "Βάσιμη η στάση Τσίπρα κατά της διαφθοράς"

Το πρακτορείο Reuters δημοσιεύει αφιέρωμα στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ κατά της διαφθοράς, ενώ παράλληλα φιλοξενεί δηλώσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο…

vardinogianis wide

Το πρακτορείο Reuters δημοσιεύει αφιέρωμα στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ κατά της διαφθοράς, ενώ παράλληλα φιλοξενεί δηλώσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο οποίος αναφέρεται με κολακευτικά λόγια στις κινήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Ο κ. Βαρδινογιάννης τόνισε πως είναι «βάσιμη η στάση» της κυβέρνησης να επιτεθεί «ενάντια σε ένα συγκεκριμένο καθεστώς που έπαιξε σημαντικό ρόλο και επηρέασε με αρνητικό και διεφθαρμένο τρόπο το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα». Πρόσθεσε πως η αντιμετώπιση της διαφθοράς θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη και την εμπιστοσύνη προς τις επιχειρήσεις, ενώ «η ιδιοκτησία και διαχείριση μίας επιτυχημένης παγκοσμίως επιχείρησης δεν σημαίνει ότι είσαι ολιγάρχης». Ο κ. Βαρδινογιάννης, συμπλήρωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Προσωπικά καλωσορίζω τον τρόπο προσέγγισης όπου το “fair play”, οι νόμοι και οι κανονισμοί θα υπερισχύσουν».

Στη συνέχεια το δημοσίευμα του Reuters αναφέρεται στον ρόλο του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη για την καταπολέμηση της διαφθοράς, και στις δηλώσεις του στη Βουλή, περί μιας «ελίτ που περιλαμβάνει μία χούφτα οικογένειες που νομίζουν ότι το κράτος και οι δημόσιες υπηρεσίες υπάρχουν για να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα». Ο κ. Νικολούδης, δηλώνει στο Reuters τονίζει ότι δεν κατηγορεί γενικά τους πλούσιους, όμως «οι άνθρωποι που έχω βρει να διαπράττουν έγκλημα τυγχάνει να είναι πλούσιοι». 

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…